Foto: Shutterstock
Pavasarīgs un šķiedrvielām bagāts kefīra kokteilis jeb smūtijs – ar pilngraudu kamu, maltām linsēklām, lapu kāpostiem un spinātiem. Recepti iesaka sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un "Benu aptiekas" klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
5Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 glāzeskefīrs (paniņas vai bērzu sulas)2 ĒKpilngraudu kama1 ĒKmaltas linsēklas1 saujalapu jeb kale kāposts1 gab.avokado1 gab.mazs gurķis1 saujaspināti1 gab.citrona sula

Sagatavošana

1

Kefīru, paniņas vai bērzu sulu lej blendera krūzē un sablendē ar visām pārējām sastāvdaļām, līdz izveidojies viendabīgas konsistences kokteilis.

Uztura speciāliste iesaka, ka pēc izvēles kokteilim vēl var pievienot mājās esošās piedevas – saldētas ogas, dateles, banānu vai ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!