Ķirbja karijs
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. smalki sakapāts sīpols
smalki sakapāts sīpols
3 gab.
3 gab. smalki sakapātas ķiploka daiviņas
smalki sakapātas ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK kokosriekstu sviests vai olīveļļa
kokosriekstu sviests vai olīveļļa
1 TK
1 TK garam masala garšvielas
garam masala garšvielas
1 TK
1 TK maltas koriandra sēklas
maltas koriandra sēklas
1 TK
1 TK maltas kumīna sēklas
maltas kumīna sēklas
2 TK
2 TK karija pulveris
karija pulveris
1 gab.
1 gab. kubiņos sagriezts burkāns
kubiņos sagriezts burkāns
400 ml
400 ml konservēti tomāti gabaliņos
konservēti tomāti gabaliņos
500 g
500 g ķirbis bez mizas un sēklām
ķirbis bez mizas un sēklām
400 g
400 g konservēti turku zirņi
konservēti turku zirņi
100 g
100 g vārītas lēcas
vārītas lēcas
400 g
400 g kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
250 ml
250 ml dārzeņu buljons vai ūdens
dārzeņu buljons vai ūdens
pēc garšas
pēc garšas sāls, melnie pipari
sāls, melnie pipari
 
sula no viena laima (un rīvēta miziņa, ja vēla)
sula no viena laima (un rīvēta miziņa, ja vēla)
 
vārīti rīsi pasniegšanai
vārīti rīsi pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Tā nu pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" piedāvā ķirbja karija, kas noteikti jāpagatavo šoruden. Un, kas aktuāli daudziem, – šī ir absolūti vegāna maltīte!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo tālākai apstrādei dārzeņus - sīpolu un ķiploku sakapā, burkānu, ķirbi un konservētos tomātus sagriež kubiņos.

    Lielā pannā augu eļļā apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno tiem garšvielas (izņemot sāli un piparus) un cep apmaisot vēl minūti.

    Pievieno burkānus un ķirbi, maisot apcep visu dažas minūtes.

    Pielej buljonu, uzliek pannai vāku un sautē, līdz dārzeņi ir gandrīz mīksti (aptuveni 10 minūtes).

    Pievieno tomātus un turku zirņus, apmaisa un sautē vēl 5-7 minūtes.

    Pievieno lēcas un kokosriekstu pienu, sautē bez vāka vēl apmēram 5 minūtes vai līdz karijs nedaudz sabiezē.

    Pievieno sāli un piparus pēc garšas, pielej laima sulu, pievieno laima miziņas, ja ir vēlme.

    Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem, rotājot ar pētersīļiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.