
Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Tā nu pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" piedāvā ķirbja karija, kas noteikti jāpagatavo šoruden. Un, kas aktuāli daudziem, – šī ir absolūti vegāna maltīte!
Sagatavo tālākai apstrādei dārzeņus - sīpolu un ķiploku sakapā, burkānu, ķirbi un konservētos tomātus sagriež kubiņos.
Lielā pannā augu eļļā apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno tiem garšvielas (izņemot sāli un piparus) un cep apmaisot vēl minūti.
Pievieno burkānus un ķirbi, maisot apcep visu dažas minūtes.
Pielej buljonu, uzliek pannai vāku un sautē, līdz dārzeņi ir gandrīz mīksti (aptuveni 10 minūtes).
Pievieno tomātus un turku zirņus, apmaisa un sautē vēl 5-7 minūtes.
Pievieno lēcas un kokosriekstu pienu, sautē bez vāka vēl apmēram 5 minūtes vai līdz karijs nedaudz sabiezē.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas, pielej laima sulu, pievieno laima miziņas, ja ir vēlme.
Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem, rotājot ar pētersīļiem.
Lai labi garšo!