Ķirbju kēkss bez glutēna
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g zirņu milti
zirņu milti
300 g
300 g ķirbju biezenis
ķirbju biezenis
4
4 olas
olas
200 g
200 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
4-6 TK
4-6 TK piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
150 g
150 g eļļa vai kausēts sviests
eļļa vai kausēts sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgs kēkss, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem. Nezinātājs pat nesapratīs, ka kēksā ir ķirbis – turklāt šo drīkst arī tie, kam glutēnu saturoši produkti ir liegti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Palielā bļodā iesijā miltus. Pievieno garšvielas, cepamo pulveri, visu samaisa.

    Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru, pievieno ķirbja biezeni un sviestu vai eļļu.

    Abu trauku saturu apvieno, samaisa viendabīgā masā. Ja vēlas, šajā solī mīklai var pievienot riekstus, rozīnes, žāvētas aprikozes, kas sagrieztas gabaliņos, vai citas piedevas pēc gaumes.

    Lej mīklu ietaukotā veidnē (norādītie daudzumi ir 24 cm veidnei), liek sakarsētā krāsnī un cep 180 grādos 45-55 minūtes, līdz kēkss gatavs. Gatavību pārbauda, iedurot kēksā koka irbulīti – ja kociņš sauss, gardums gatavs,

    Ļauj kēksam nedaudz atdzist un pārkaisa ar pūdercukuru. Ja vēlas, pūdercukura vietā to var pārliet ar kausētu šokolādi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form