Ķirbju kēkss bez glutēna
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Sulīgs kēkss, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem. Nezinātājs pat nesapratīs, ka kēksā ir ķirbis – turklāt šo drīkst arī tie, kam glutēnu saturoši produkti ir liegti.

Palielā bļodā iesijā miltus. Pievieno garšvielas, cepamo pulveri, visu samaisa.

Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru, pievieno ķirbja biezeni un sviestu vai eļļu.

Abu trauku saturu apvieno, samaisa viendabīgā masā. Ja vēlas, šajā solī mīklai var pievienot riekstus, rozīnes, žāvētas aprikozes, kas sagrieztas gabaliņos, vai citas piedevas pēc gaumes.

Lej mīklu ietaukotā veidnē (norādītie daudzumi ir 24 cm veidnei), liek sakarsētā krāsnī un cep 180 grādos 45-55 minūtes, līdz kēkss gatavs. Gatavību pārbauda, iedurot kēksā koka irbulīti – ja kociņš sauss, gardums gatavs,

Ļauj kēksam nedaudz atdzist un pārkaisa ar pūdercukuru. Ja vēlas, pūdercukura vietā to var pārliet ar kausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form