Foto: Michael Mintskovsky
Samtaini maigs ķirbju saldējums restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavāra Kārļa Visocka izpildījumā. Šī deserta garšu vēl īpašāku padara aromātiskais viršu medus.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gķirbis500 gsaldais krējums250 gviršu medus2 gab.olu baltumi40 gkartupeļu ciete3 ĒKviršu medus500 mlLielvārdes Kviešu alus1 ĒKcukurs2 gab.želatīna plāksnes

Sagatavošana

1

Gatavo saldējumu. Nomizotu, gabalos sagrieztu ķirbi liek katliņā, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un vāra, līdz tas ir gatavs, tad sablendē. Iegūtajam biezenim pievieno saldo krējumu, medu un ar saldējuma mašīnu pagatavo saldējumu vai sakuļ un liek saldētavā uz pāris stundām, ik pa laikam apmaisot, līdz sakultā masa pārtop par saldējumu.

2

Gatavo medus pārslas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 140 grādiem. Saputo olu baltumus, putojot pievieno kartupeļu cieti. Iegūto masu izsmērē 1 cm kārtā uz silikona vai cepampapīra un cep krāsnī 7-10 minūtes. Izcepto masu atdzesē un ar rokām sadrupina, piejaucot klāt šķidru medu.

3

Gatavo alus putas. Vāra alu, pievieno tam cukuru un divas ūdens peldē izkausētas želatīna plāksnes. Putas pasniedz, izpūšot ar sifonu vai nosmeļot ar sieta karoti.

4

Ēdienu dekorē ar sezonāli pieejamām ogām, sīrupa čipsiem, sīrupā novārītām ķirbju pērlītēm un ēdamziediem.

Projekts sadarbībā ar:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!