Ķirbju - viršu medus saldējums ar medus pārslām un alus putām
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Saldējumam
500 g
500 g ķirbis
ķirbis
500 g
500 g saldais krējums
saldais krējums
200-300 g
200-300 g viršu medus
viršu medus
Medus pārslām
2 gab.
2 gab. olu baltumi
olu baltumi
40 g
40 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
3 ĒK
3 ĒK viršu medus
viršu medus
Alus putām
500 ml
500 ml Lielvārdes Kviešu alus
Lielvārdes Kviešu alus
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. želatīna plāksnes
želatīna plāksnes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Samtaini maigs ķirbju saldējums restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavāra Kārļa Visocka izpildījumā. Šī deserta garšu vēl īpašāku padara aromātiskais viršu medus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo saldējumu. Nomizotu, gabalos sagrieztu ķirbi liek katliņā, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un vāra, līdz tas ir gatavs, tad sablendē. Iegūtajam biezenim pievieno saldo krējumu, medu un ar saldējuma mašīnu pagatavo saldējumu vai sakuļ un liek saldētavā uz pāris stundām, ik pa laikam apmaisot, līdz sakultā masa pārtop par saldējumu.

    Gatavo medus pārslas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 140 grādiem. Saputo olu baltumus, putojot pievieno kartupeļu cieti. Iegūto masu izsmērē 1 cm kārtā uz silikona vai cepampapīra un cep krāsnī 7-10 minūtes. Izcepto masu atdzesē un ar rokām sadrupina, piejaucot klāt šķidru medu.

    Gatavo alus putas. Vāra alu, pievieno tam cukuru un divas ūdens peldē izkausētas želatīna plāksnes. Putas pasniedz, izpūšot ar sifonu vai nosmeļot ar sieta karoti.

    Ēdienu dekorē ar sezonāli pieejamām ogām, sīrupa čipsiem, sīrupā novārītām ķirbju pērlītēm un ēdamziediem.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form