Foto: Shutterstock
Tomātu biezzupa smeķīgam azaidam.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

50 gsviests1 ĒKolīveļļa2 sīpoli timiāns baziliks1 lauru lapa3 ķiploka daiviņas1 kgtomāti2 ĒKtomātu pasta1 ĒKcukurs1 bundža tomāti savā sulā150 mlūdens200 mltomātu sula (no tomātiem savā sulā)

Sagatavošana

1

Sviestu, olīveļļu, smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, timiānu un mazu lauru lapu liek karsēties katliņā ar vāku. Karsē apmēram kādas 5-6 minūtes, kamēr sīpols paliek caurspīdīgs.

2

Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus tomātus.

3

Tomātus savā sulā (tikai tomātus), tomātu pastu un cukuru. Uz lēnas uguns vāra kādas 5 minūtes, bez vāka.

4

Pievieno ūdeni, tomātu sulu (to, kas paliek pāri no tomātiem savā sulā). Kad sāk vārīties, nogriež mazāku uguni. Pēc 30 - 45 minūtēm noņem no plīts, lai atdziest.

5

Kad ir atdzisis, izkāš caur sietu.

Iesūtīja: Sphynx

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!