60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
400 gkviešu milti0.5 lpiens olas40 gsviests0.5 TKsāls0.5 TKcukurs15 graugs augu eļļa
Sagatavošana
1
250 gramos silta pienā izšķīdina raugu, pievieno miltus, iejauc mīklu un noliek siltā vietā.
2
Kad ieraugs sāk rūgt, pielej atlikušo pienu, kas sajaukts ar olu dzeltenumiem.
3
Pievieno izkausēto sviestu, sāli un cukuru. Labi izmaisa un ļauj mīklai uzrūgt. Pirms cepšanas pieliek olu baltumus.
4
Cep uz pannas, sakarsētos taukos vai eļļā.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit