Cepumi žagariņi
Foto: DELFI
3.6250 16
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 ml
500 ml skābais krējums
skābais krējums
400-500 g
400-500 g milti
milti
1/2
1/2 citrona miziņa un sula
citrona miziņa un sula
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1
1 ola
ola
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1/3 TK
1/3 TK soda
soda
 
pūdercukurs pasniegšanai
pūdercukurs pasniegšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Gardie bērnības našķi – "žagariņu" cepumi. Tik gardi un saldi, it īpaši ja tos pārkaisa ar pūdercukuru. Gatavoti pēc "Cāļa virtuves" fotoreceptes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā iesit olu, pievieno cukuru un citrona sulu. Pierīvē citrona miziņu un sakuļ. Pievieno skābu krējumu un samaisa.

    Pieber 400 gramus miltu, sodu un sāk mīcīt mīklu. Ja mīkla ir pārāk mīksta, ber pamazām miltus klāt, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām un var rullēt. Jāuzmanās, lai miltu nebūtu par daudz, tad žagariņi sanāks cieti. Labāk, lai mīkla ir nedaudz mīkstākā, nekā pārāk cieta.

    Uz galda uzber miltus, liek mīklu un rullē. Ja mīkla ir mīksta un līp klāt, tad paber miltus apakšā.

    Izveltnēto mīklu sagriež aptuveni 5 cm platās strēmelēs. Strēmeles sagriež rombiņos. Ar nazi katra rombiņa vidu iegriež. Griezuma vietai jābūt ap centimetru lielai.

    Mīklas rombiņa vienu galu izvelk caur griezuma vietu un "žagariņi" gatavi cepšanai.

    Katliņā ielej eļļu un uzkarsē, lai iepilinot pili ūdens eļļa čurkstētu. Eļļu nepārkarsē!

    Kad eļļa uzkarsusi liek iekšā žagariņus un cep. Visu gatavo uz lielas uguns. "Žagariņus" apcep no vienas puses, apgriež otrādi, un apcep otru pusi, līdz "žagariņi" ir zeltaini brūni.

    Ar putu karoti žagariņus liek traukā. Kad visi "žagariņi" izcepušies un nedaudz atdzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru.

    Recepte: "Cālis" arhīvs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form