Klasisks uzbeku plovs ar jēra gaļu un kurkumu
Foto: Publicitātes foto
3.0000 1
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg basmati rīsi
basmati rīsi
1 kg
1 kg jēra gaļa
jēra gaļa
300 g
300 g sagriezti sīpoli
sagriezti sīpoli
250 g
250 g rafinēta saulespuķu eļļa
rafinēta saulespuķu eļļa
1 kg
1 kg burkāni
burkāni
800 ml
800 ml ūdens
ūdens
6 gab.
6 gab. ķiploki
ķiploki
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Uzbeku plovu notiesāsi ar lielu baudu – sastāvdaļās vienkāršs, bet aromāts, kādā sajaucas visas garšas, ir burvīgs. Pievienotā kurkuma piešķir austrumniecisku akcentu un skaistu plova nokrāsu. Ar recepti "Tasty" lasītājiem dalās uzbeks Ahrals Tadžibajevs, restorāna "Uzbekistāna" šefpavārs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo plovu tādā katliņā, kurā tas nevar piedegt.

    Katliņā lej rafinētu saulespuķu eļļu.

    Liec tajā sagrieztus sīpolus. Tiem jābūt sasmalcinātiem naža asmeņa biezumā. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini.

    Pēc tam pievieno jēra gaļu. Gaļai jābūt sagrieztai nelielos gabalos (aptuveni 20-25 gramu smagi). Tiem jābūt tik lieliem, lai pusotras stundas laikā varētu pagatavot.

    Katliņā ar sīpoliem un gaļu pievieno sāli. Un turpini cept.

    Kad no gaļas attecējis liekais šķidrums un palicis taukums, pievieno uz rupjas rīves sarīvētus burkānus.

    Nemaisi! Liec slāņos – gaļa un burkāni.

    Pēc tam pievieno ūdeni.

    Pievieno veselas, notīrītas ķiploka daiviņas.

    Pievieno kurkumu, lai iegūtu dzeltenīgu nokrāsu.

    Kad ūdens uzvārījies, samazini liesmu un turpini gatavot 20-25 minūtes.

    Pievērs uzmanību, lai ūdens turas burkānu līmenī.

    Pievieno rīsus, kas iepriekš izmērcēti, gaļas-burkānu masai. Tie nedrīkst izveidot putru.

    Rīsi pēc 25 minūšu ilgas vārīšanas būs gatavi.

    Samaisi rīsus tikai virspusē līdz burkānu kārtai. Burkānus nedrīkst aiztikt.

    Uzliec katlam vāciņu un turpini vārīt. Pievērs uzmanību ūdens līmenim. Ja paliks lieks ūdens, plovs pārvērtīsies putrā.

    Kad ūdens vairs nav un palikusi tikai eļļa, kas vārās, vēlreiz uzliec katliņam vāku un turpini vārīt kādas 5-10 minūtes, līdz plovs gatavs.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Uzbeku plovs Ķiploks Burkāni Jēra gaļa Kurkuma Rīsi Saulespuķu eļļa Sīpoli Ūdens Cepšana Vārīšana Gaļas ēdieni Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form