Lazanja ar Boloņas mērci
Foto: Knorr Fix
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Klasiskās itāliešu receptes salīdzinoši ātrais variants.

Sagriež sīpolus un ķiplokus mazos kubiņos un apcep karstā olīveļļā. Tiklīdz tie izcepušies, pievieno malto gaļu un cep, nepārtraukti maisot.

Kad gaļa ir izcepusies, to pārlej ar vīnu un karsē, līdz tas ir iztvaikojis.

Samaisa Knorr Fix ar 400 ml ūdens un ar šo maisījumu pārlej gaļu. Pievieno tomātu pastu un karsē, līdz gaļa mīksta un mērce ir bieza.

Pa šo laiku pagatavo balto (béchamel) mērci. Izkausē sviestu kastrolī un pieber miltus. Maisa, līdz milti ir samaisījušies ar sviestu. Tad pielej pienu un karsē, cītīgi maisot, lai izvairītos no kunkuļiem. Mērci silda līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno šķipsniņu sāls. Beigās karstai mērcei pievieno pusi rīvētā siera. Maisa, līdz siers ir izkusis.

Karstumizturīgā traukā ielej pāris kausiņus baltās mērces, kurām virsū kārto lazanjas plāksnes.

Lazanjas plāksnītes pārsmērē ar balto mērci. Uzlej gaļas mērces kārtiņu, tad liek nākošo makaronu un baltās mērces kārtiņu. Procesu atkārto, līdz gaļa izbeidzas. Pēdējo kārtu pārklāj ar makaroniem un pārlej ar atlikušo balto mērci. Beigās pārkaisa ar sieru un cep sakarsētā cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form