Košais ķirbju un biezpiena rausis
Foto: Personiskā arhīva foto
3.2000 5
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
250 g
250 g kviešu milti
kviešu milti
140 g
140 g auksts sviests
auksts sviests
1 gab.
1 gab. ola
ola
120 g
120 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis (var nelikt, ja negaršo)
kanēlis (var nelikt, ja negaršo)
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
Pildījumam
700 g
700 g biezpiens (var likt arī nedaudz mazāk)
biezpiens (var likt arī nedaudz mazāk)
3 gab.
3 gab. olas
olas
260 g
260 g cukurs
cukurs
60 g
60 g mīksts sviests
mīksts sviests
2 gab.
2 gab. vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
500 g
500 g ķirbis
ķirbis
1/2 gab.
1/2 gab. apelsīns
apelsīns
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Helovīna ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Spilgtā plātsmaize sacenšas ar rudens lapu dzeltenajām krāsām. Lai gan ķirbis un biezpiens šķiet neparasts salikums, plātsmaizes garša izdodas veiksmīga un rauša baudītāji būs sajūsmas pilni. Apelsīns plātsmaizei piešķir svaigumu. Sulīgā rauša recepti iesaka kūku cepēja Agnese Bunka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķirbi sagriez šķēlēs, liec cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā, līdz tas kļūst mīksts. Pēcāk atdzesē.

    Gatavo mīklu. Bļodā uz rupjās rīves sarīvē sviestu, pievieno miltus, kanēli, dzeramo sodu un cukuru, saberz drupačas ar pirkstiem. Pievieno viegli sakultu olu.

    Ātri samīci mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī.

    Biezpienu sablendē kopā ar atdzesētu ķirbi un pievieno apelsīna sulu.

    Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus sakul ar cukuru, vaniļas cukuru un sviestu.

    Biezpiena masu pievieno sviesta un olu masai un kārtīgi izmaisi.

    Mīklu izveltnē cepamplātī ar malām.

    Olu baltumus saputo ar šķipsnu sāls, līdz masa stingra un putaina. To iecilā biezpiena masā, kuru vari vēl visu kopā saputot ar mikseri.

    Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 40-50 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form