Kotletes saldā krējuma mērcē un kartupeļu biezenis ar spinātiem
Foto: Santa Maria
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kotletes saldā krējuma mērcē un kartupeļu biezenis ar spinātiem noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem!

Kotletes

Sajauciet pienu ar rīvmaizi, olu un maltās gaļas garšvielu. Ļaujiet maizei 5 minūtes uzbriest. Pievienojiet malto gaļu un samaisiet. Veidojiet kotletes un cepiet sviestā uz vidēji karstas pannas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Nolieciet malā.

Saldā krējuma mērce

Pannā uzkarsējiet sviestu. Kad sviests kļuvis brūns, pievienojiet kviešu miltus. Maisot pievienojiet liellopu gaļas buljonu un saldo krējumu. 5 minūtes vāriet uz mazas uguns, līdz mērce kļūst vienmērīga un bieza. Varat pielāgot biezumu ar ūdeni. Lieciet kotletes mērcē un sautējiet uz lēnas uguns, līdz tās ir gatavas.

Kartupeļu biezenis ar spinātiem

Uzvāriet kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti. Nokāsiet. Uzkarsējiet pienu un sviestu kopā ar baltajiem pipariem un muskatriekstu. Kad maisījums sāk vārīties, pievienojiet spinātus. Pārlejiet karsto pienu ar spinātiem pār nokāstajiem kartupeļiem. Sablendējiet vienmērīgā masā ar rokas blenderi. Pievienojiet sāli pēc garšas.

Pasniedziet kopā ar kapātiem pētersīļiem un brūklenēm.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form