Kotletes saldā krējuma mērcē un kartupeļu biezenis ar spinātiem
Foto: Santa Maria
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Kotletēm:
500 g
500 g cūkas un liellopa maltās gaļas maisījums (50/50)
cūkas un liellopa maltās gaļas maisījums (50/50)
100 ml
100 ml piens
piens
50 g
50 g rīvmaize
rīvmaize
1
1 ola
ola
1,5 ĒK
1,5 ĒK Santa Maria maltās gaļas garšviela
Santa Maria maltās gaļas garšviela
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
Mērcei:
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK kviešu milti
kviešu milti
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
1
1 liellopa buljona kubiņš
liellopa buljona kubiņš
1 TK
1 TK Santa Maria sīpolu pulveris
Santa Maria sīpolu pulveris
1/2 TK
1/2 TK Santa Maria melnie pipari
Santa Maria melnie pipari
Kartupeļu biezenim:
600 g
600 g ceturtdaļās sagriezti kartupeļi
ceturtdaļās sagriezti kartupeļi
50 g
50 g mīksts sviests
mīksts sviests
200 ml
200 ml piens
piens
300 g
300 g spināti
spināti
1 šķipsna
1 šķipsna Santa Maria baltie pipari
Santa Maria baltie pipari
1/2 TK
1/2 TK Santa Maria malts muskatrieksts
Santa Maria malts muskatrieksts
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
Pasniegšanai:
2 ĒK
2 ĒK svaigi, kapāti zaļumi pēc izvēles
svaigi, kapāti zaļumi pēc izvēles
100 ml
100 ml svaigas vai saldētas brūklenes
svaigas vai saldētas brūklenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kotletes saldā krējuma mērcē un kartupeļu biezenis ar spinātiem noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kotletes

    Sajauciet pienu ar rīvmaizi, olu un maltās gaļas garšvielu. Ļaujiet maizei 5 minūtes uzbriest. Pievienojiet malto gaļu un samaisiet. Veidojiet kotletes un cepiet sviestā uz vidēji karstas pannas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Nolieciet malā.

    Saldā krējuma mērce

    Pannā uzkarsējiet sviestu. Kad sviests kļuvis brūns, pievienojiet kviešu miltus. Maisot pievienojiet liellopu gaļas buljonu un saldo krējumu. 5 minūtes vāriet uz mazas uguns, līdz mērce kļūst vienmērīga un bieza. Varat pielāgot biezumu ar ūdeni. Lieciet kotletes mērcē un sautējiet uz lēnas uguns, līdz tās ir gatavas.

    Kartupeļu biezenis ar spinātiem

    Uzvāriet kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti. Nokāsiet. Uzkarsējiet pienu un sviestu kopā ar baltajiem pipariem un muskatriekstu. Kad maisījums sāk vārīties, pievienojiet spinātus. Pārlejiet karsto pienu ar spinātiem pār nokāstajiem kartupeļiem. Sablendējiet vienmērīgā masā ar rokas blenderi. Pievienojiet sāli pēc garšas.

    Pasniedziet kopā ar kapātiem pētersīļiem un brūklenēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form