Krāsaina un koša pica ar ziedkāpostu mīklas pamatni bez miltiem
Foto: Privātais arhīvs
1.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
500 g
500 g ziedkāposts
ziedkāposts
100 g
100 g parmezāna tipa siers
parmezāna tipa siers
100 g
100 g siers
siers
1 TK
1 TK raudene
raudene
 
ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
2 gab.
2 gab. olas
olas
Virskārtai
 
paprika
paprika
 
'šampinjoni
'šampinjoni
 
olīvas
olīvas
 
šķiņķis
šķiņķis
 
tomāts
tomāts
 
tomātu mērce
tomātu mērce
 
Vusteras mērce
Vusteras mērce
 
sojas mērce
sojas mērce
 
raudene
raudene
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Šī ir veselīgā picas versija, jo ir bez maizes pamatnes. Taču izpildījuma ziņā ne mazāk sulīga un garda. Savu "odziņu", protams, piešķirs siers, un tāpēc sāls picai nav papildus jāpievieno. Stundas laikā taps maltīte, par kuru īpaši priecāsies bērni. Recepti iesaka gardēde Vineta Kalniņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Puķkāpostam izmanto "ziediņus", nevis pašu kātu.

    Ziedkāpostu sablendē un metāla sietiņā tvaicē 5–8 minūtes. Nospied lieko šķidrumu.

    Kad puķkāposts atdzisis, pievieno smalki sarīvētus abus sierus, oregano, ķiploku pulveri, olas.

    Izlīdzini uz pannas un cep 200–210 grādu temperatūrā aptuveni 25–30 minūtes, līdz virskārta ir zeltaina.

    Pārzied picas pamatni ar tomātu mērci, kas sajaukta ar Vusteršīras (Vorčesteras) mērci, sojas mērci un raudeni.

    Kārto uz picas visas sastāvdaļas un cep 210 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10–15 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form