Krāsainais dārzeņu sacepums ar fetas sieru
Foto: Shutterstock
3.6471 17
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
10 gab.
10 gab. ķirštomāti
ķirštomāti
1 gab.
1 gab. cukini
cukini
1 gab.
1 gab. tomāts
tomāts
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
1 gab.
1 gab. ķiploks
ķiploks
0,5 gab.
0,5 gab. dzeltenā paprika
dzeltenā paprika
0,5 gab.
0,5 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
0.5 glāze
0.5 glāze saldais krējums
saldais krējums
 
fetas siers
fetas siers
 
citronpipari
citronpipari
 
sojas mērce
sojas mērce
 
balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
 
mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
3 gab.
3 gab. timiāna zariņi
timiāna zariņi
 
olīveļļa
olīveļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Grūtnieces ēdienkarte
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Dārzeņu sacepums ar fetas sieru un balzamiko.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņus notīra, sagriež palielos gabalos: cukīni aptuveni 0,5 cm biezās šķēlītēs, tomātus un sīpolus 4 daiviņās. Dārzeņus liek ar olīveļļu ieziestā cepamā traukā.

    Ķiploka galvu notīra, atstājot tikai pēdējo (cietāko) apvalku, pārgriež horizontāli un liek traukā pie dārzeņiem, pārlejot ar šļuciņu balzamiko mērces. Visam pārkaisa citronpiparus un liek 200*C apbrūnināties.

    Pēc 15-20 minūtēm ņem laukā, pārlej ar saldo krējumu, kam piejaukta tējkarote sojas mērces un šauj atpakaļ krāsnī. Pēc 5 minūtēm pāri visam kārto fetaki siera gabaliņus un ķirštomātiņus (tos liek ar visiem kātiņiem, lai labāk izskatās), pārkaisa ar timiānu un šauj cepeškrāsnī trešoreiz - uz 5-7 minūtēm.

    Beigās sacepumam pārkaisa uz pannas viegli apgrauzdētas mandeļu skaidiņas.

    *ja cep grila režīmā (kad karstums nāk no augšpuses ), tad tas ir kraukšķīgāks.

    Iesūtīja: mākonītis

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form