Foto: Shutterstock
Kēkss 'Papagaiļa aste' ir kēkss ar vairākām krāsainām kārtām.
80Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gcukurs250 gsviests4 olas2 ĒKskābs krējums vai jogurts14 gcepamais pulveris250 gmilti šķipsnasāls1 gab.vaniļas pudiņš pārtikas krāsvielas pilieni1 ĒKkakao pulveris

Sagatavošana

1

Sviestu sakuļ ar cukuru. Pa vienai iekuļ olas (katru olu iekuļ ļoti rūpīgi). Iekuļ skābu krējumu vai balto jogurtu (jogurtu bez piedevām)

2

Citā traukā ar putojamo slotiņu samaisa miltus, šķipsnu sāls un cepamo pulveri. Miltu masu iemaisa sviesta masā un sajauc ar mikseri.Masu sadala 3 daļās.

3

Vienā daļā ar putojamo slotiņu iekuļ vaniļas pudiņu. Otrā daļā iekuļ kakao un trešajā daļā iekuļ želejveida pārtikas krāsvielu (sarkanu vai zaļu).

4

Kēksa cepamo veidni ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem.

5

Mīklu liek kārtām: pirmo liek masu, kurai pievienots pudiņš; kā otro - masu, kurai pievienots kakao;
beigās liek masu, kurai pievienota želeja.

6

Krāsni uzkarsē līdz 175-180*C. Liek cepties kēksu un cep 175-180*C ~ 60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, ja pie koka skaliņa nekas nepielīp, tad kēkss gatavs.

7

Kēksu pilnībā atdzesē un tikai tad griež gabaliņus.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!