Krāsainais kēkss 'Papagaiļa aste'
Foto: Shutterstock
3.8889 9
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g cukurs
cukurs
250 g
250 g sviests
sviests
4
4 olas
olas
2 ĒK
2 ĒK skābs krējums vai jogurts
skābs krējums vai jogurts
14 g
14 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
250 g
250 g milti
milti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 gab.
1 gab. vaniļas pudiņš
vaniļas pudiņš
2-3
2-3 pārtikas krāsvielas pilieni
pārtikas krāsvielas pilieni
1 ĒK
1 ĒK kakao pulveris
kakao pulveris
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Kēkss 'Papagaiļa aste' ir kēkss ar vairākām krāsainām kārtām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu sakuļ ar cukuru. Pa vienai iekuļ olas (katru olu iekuļ ļoti rūpīgi). Iekuļ skābu krējumu vai balto jogurtu (jogurtu bez piedevām)

    Citā traukā ar putojamo slotiņu samaisa miltus, šķipsnu sāls un cepamo pulveri. Miltu masu iemaisa sviesta masā un sajauc ar mikseri.Masu sadala 3 daļās.

    Vienā daļā ar putojamo slotiņu iekuļ vaniļas pudiņu. Otrā daļā iekuļ kakao un trešajā daļā iekuļ želejveida pārtikas krāsvielu (sarkanu vai zaļu).

    Kēksa cepamo veidni ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem.

    Mīklu liek kārtām: pirmo liek masu, kurai pievienots pudiņš; kā otro - masu, kurai pievienots kakao;
    beigās liek masu, kurai pievienota želeja.

    Krāsni uzkarsē līdz 175-180*C. Liek cepties kēksu un cep 175-180*C ~ 60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, ja pie koka skaliņa nekas nepielīp, tad kēkss gatavs.

    Kēksu pilnībā atdzesē un tikai tad griež gabaliņus.

    Iesūtīja: Lidija

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form