Krāsnī ceptas kabaču-biezpiena lodītes
Foto: DELFI
1.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. kabači
kabači
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1 gab.
1 gab. olas
olas
250 g
250 g biezpiens
biezpiens
100 g
100 g rīvmaize
rīvmaize
pēc garšas
pēc garšas pētersīļi, baziliks
pētersīļi, baziliks
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1 gab.
1 gab. sīpoli
sīpoli
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Vai piekrīti, ka kabači šogad aug kā nezāles? Ja aptrūkušās idejas, kā vēl tos varētu notiesāt, ieskaties šajā rakstā, kur apkopotas plācenīšu, konservējumu, sautējumu, zupu un sacepumu receptes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kabaci nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, apber ar sāli, samaisa un ļauj 20 minūtes atsuloties.

    Nospiež lieko šķidrumu, liekot sarīvēto kabaci marlē vai auduma virtuves dvielī. Pārliec sausā bļodā, pievieno olu, biezpienu, rīvmaizi, garšvielas, olīveļļu, sakapātu ķiploku un sīpolu. Visu rūpīgi samaisa. Ja masa lāgā neturas kopā, pievieno vēl nedaudz rīvmaizes. Ņem vērā, ka slaidās līnijas ieturētāji var likt vājpiena biezpienu.

    Cep 190 grādos 30-40 minūtes līdz lodītes apbrūnējušas, vēlams cepšanas laikā tās vienreiz apgriezt uz otriem sāniem.

    Pasniedz ar tomātu mērci.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form