Foto: DELFI

Vai piekrīti, ka kabači šogad aug kā nezāles? Ja aptrūkušās idejas, kā vēl tos varētu notiesāt, ieskaties šajā rakstā, kur apkopotas plācenīšu, konservējumu, sautējumu, zupu un sacepumu receptes.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.kabači1 ĒKsāls1 gab.olas250 gbiezpiens100 grīvmaize pēc garšaspētersīļi, baziliks pēc garšasmelnie pipari1 gab.sīpoli1 gab.ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Kabaci nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, apber ar sāli, samaisa un ļauj 20 minūtes atsuloties.

2

Nospiež lieko šķidrumu, liekot sarīvēto kabaci marlē vai auduma virtuves dvielī. Pārliec sausā bļodā, pievieno olu, biezpienu, rīvmaizi, garšvielas, olīveļļu, sakapātu ķiploku un sīpolu. Visu rūpīgi samaisa. Ja masa lāgā neturas kopā, pievieno vēl nedaudz rīvmaizes. Ņem vērā, ka slaidās līnijas ieturētāji var likt vājpiena biezpienu.

3

Cep 190 grādos 30-40 minūtes līdz lodītes apbrūnējušas, vēlams cepšanas laikā tās vienreiz apgriezt uz otriem sāniem.

4

Pasniedz ar tomātu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!