Foto: "Virtuve diviem" publicitātes foto

"Esam tāda izteikta gaļēdāju ģimene, bet brīžiem gaļas vienkārši ir par daudz, tad nu jādomā kaut kas atslodzei. Šis ir vienkāršs, bet garšīgs veids, kā pagatavot kabačus vai cukīni," kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori iesaka pārbaudītu recepti.

35Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kabači vai cukīni majonēze tomāti sāls cukurs siers oregeno, timiāns, pētersīļi, dilles vai citi zaļumi

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Kabačus vai cukīni gareniski sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.

3

Uz cepešplāts uzklāj cepampapīru, ieziež ar nelielu daudzumu eļļas. Kabaču šķēles liek uz plāts, uzspiež uz tām majonēzi.

4

Virsū liek plānas tomātu ripiņas. Uzkaisa nedaudz cukura (ja tomāti skābi) sāli, piparus.

5

Cep 20 minūtes. Uzkaisa zaļumus, rīvētu sieru un vēl pacep cepeškrāsnī kādas 5 minūtes. Var pasniegt uzreiz vai ēst aukstus. Abi varianti ir ļoti labi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!