Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Ciemojoties viesu mājā "Garīkas", namatēvs cienāja ar smeķīgām sēņu cepurītēm, kas paslēpušās zem siera cepurītes. Šī zibenīgi pagatavojamā uzkoda vislabāk garšos karsta, bet izsalkumu lieliski remdēs arī kā aukstā uzkoda. Vairāk par šitake sēņu audzētavu vari lasīt šajā rakstā.

15Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
20 gab.šitake sēņu cepurītes pēc garšassviests pēc garšassāls pēc garšaspipari siers olas

Sagatavošana

1

Sēņu cepurītes nomazgā un nogriez kātiņus. (Drīkst izmantot arī saldētas sēņu cepurītes, ko pirms gatavošanas atlaidina).

2

Kārto tās cepamajā pannā ar kātiņu vietu uz augšu un ieliec katrā cepurītē mazu piciņu sviesta.

3
Sarīvē sieru un sajauc to ar olu, šo masu ar karoti liec katrā cepurītē un cep, līdz siers brūns. Parasti tas prasa 5–7 minūtes.
Foto: Viesturs Radovics, DELFI
4

Pasniedz ar mazsālītiem gurķīšiem un zaļumiem.

Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!