Krāsnī ceptas šitake sēņu karbonādes
Foto: Viesturs Radovics, DELFI
5.0000 1
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
20 gab.
20 gab. šitake sēņu cepurītes
šitake sēņu cepurītes
pēc garšas
pēc garšas sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
siers
siers
 
olas
olas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ciemojoties viesu mājā "Garīkas", namatēvs cienāja ar smeķīgām sēņu cepurītēm, kas paslēpušās zem siera cepurītes. Šī zibenīgi pagatavojamā uzkoda vislabāk garšos karsta, bet izsalkumu lieliski remdēs arī kā aukstā uzkoda. Vairāk par šitake sēņu audzētavu vari lasīt šajā rakstā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sēņu cepurītes nomazgā un nogriez kātiņus. (Drīkst izmantot arī saldētas sēņu cepurītes, ko pirms gatavošanas atlaidina).

    Kārto tās cepamajā pannā ar kātiņu vietu uz augšu un ieliec katrā cepurītē mazu piciņu sviesta.

    Sarīvē sieru un sajauc to ar olu, šo masu ar karoti liec katrā cepurītē un cep, līdz siers brūns. Parasti tas prasa 5–7 minūtes.

    Krāsnī ceptas šitake sēņu karbonādes
    Foto: Viesturs Radovics, DELFI

    Pasniedz ar mazsālītiem gurķīšiem un zaļumiem.

    Krāsnī ceptas šitake sēņu karbonādes
    Foto: Viesturs Radovics, DELFI

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form