Kraukšķīgais muslis ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
3 saujas
3 saujas pilngraudu auzu pārslas
pilngraudu auzu pārslas
sauja
sauja valrieksti
valrieksti
sauja
sauja Indijas rieksti
Indijas rieksti
sauja
sauja lazdu rieksti
lazdu rieksti
3 ĒK
3 ĒK ķirbju sēklas
ķirbju sēklas
2 ĒK
2 ĒK čia sēklas
čia sēklas
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa vai kokosriekstu eļļa
olīveļļa vai kokosriekstu eļļa
sauja
sauja žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
sauja
sauja žāvētas plūmes
žāvētas plūmes
2 ĒK
2 ĒK kokosriekstu pārslas
kokosriekstu pārslas
  • Brokastis
  • Launags
  • Citi saldēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ja arī tu esi apņēmies beidzot dienu sākt ar brokastīm, jo, kā zināms, šī ir dienas svarīgākā ēdienreize, pagatavo šo musli, ko pēc tam gardi notiesāt ar pienu vai jogurtu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā ber auzu pārslas, sasmalcinātus riekstus, čia un ķirbju sēklas.

    Pievieno medu, eļļu un ar pirkstiem vai koka karoti rūpīgi apmaisi. Visvieglāk to izdarīt ar pirkstiem, jo masa ir ķepīga, un svarīgi apviļāt visas sastāvdaļas. Tas nekas, ja kaut kas salīp lielākās drupačās.

    Apviļāto masu izbārsta uz cepešpannas un liek cepeškrāsnī 180 grādos. Ik pēc dažām minūtēm attaisa krāsni, apmaisa pannas saturu, lai nekas nepiedeg. Jāgrauzdē tik ilgi (aptuveni 20 minūtes), līdz pārslas nedaudz karamelizējušās un rieksti apbrūnējuši. Pannu izņem no krāsns un nedaudz padzesē.

    Bļodā, kur pirms tam maisīji sastāvdaļas, ieber sasmalcinātus žāvētos augļus, kokosriekstu pārslas un piejauc apgrauzdēto masu. Visu samaisa un pilnībā atdzesē.

    Padoms: Ja kādas no sastāvdaļām nav pa rokai, droši aizstāj ar citām. Var izmantot citus riekstus, žāvētos augļus, atdzesētam musli var pievienot šokolādes gabaliņus u.tml., galvenais apgrauzdēt sausās sastāvdaļas un tikai beigās iemaisīt kūstošās un neapgrauzdētās.

    Kraukšķīgais muslis ar riekstiem un žāvētiem augļiem
    Foto: DELFI

    Šādi pagatavotu musli var glabāt burkā, bundžā vai kādā citā slēgtā traukā, lai saglabātos kraukšķīgums. Pasniedz ar jogurtu, biezpienu, riekstu pienu vai jebko citu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form