Kraukšķīgais muslis ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Ja arī tu esi apņēmies beidzot dienu sākt ar brokastīm, jo, kā zināms, šī ir dienas svarīgākā ēdienreize, pagatavo šo musli, ko pēc tam gardi notiesāt ar pienu vai jogurtu.

Bļodā ber auzu pārslas, sasmalcinātus riekstus, čia un ķirbju sēklas.

Pievieno medu, eļļu un ar pirkstiem vai koka karoti rūpīgi apmaisi. Visvieglāk to izdarīt ar pirkstiem, jo masa ir ķepīga, un svarīgi apviļāt visas sastāvdaļas. Tas nekas, ja kaut kas salīp lielākās drupačās.

Apviļāto masu izbārsta uz cepešpannas un liek cepeškrāsnī 180 grādos. Ik pēc dažām minūtēm attaisa krāsni, apmaisa pannas saturu, lai nekas nepiedeg. Jāgrauzdē tik ilgi (aptuveni 20 minūtes), līdz pārslas nedaudz karamelizējušās un rieksti apbrūnējuši. Pannu izņem no krāsns un nedaudz padzesē.

Bļodā, kur pirms tam maisīji sastāvdaļas, ieber sasmalcinātus žāvētos augļus, kokosriekstu pārslas un piejauc apgrauzdēto masu. Visu samaisa un pilnībā atdzesē.

Padoms: Ja kādas no sastāvdaļām nav pa rokai, droši aizstāj ar citām. Var izmantot citus riekstus, žāvētos augļus, atdzesētam musli var pievienot šokolādes gabaliņus u.tml., galvenais apgrauzdēt sausās sastāvdaļas un tikai beigās iemaisīt kūstošās un neapgrauzdētās.

Kraukšķīgais muslis ar riekstiem un žāvētiem augļiem
Foto: DELFI

Šādi pagatavotu musli var glabāt burkā, bundžā vai kādā citā slēgtā traukā, lai saglabātos kraukšķīgums. Pasniedz ar jogurtu, biezpienu, riekstu pienu vai jebko citu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form