
Šī vienkāršā recepte būs īsts atklājums siermīļiem, jo zeltaino, kraukšķīgo pankūciņu pagatavošanai lieti noderēs arī viegli apkaltuši siera gabaliņi, kas mēdz viltīgi slēpties dažādos ledusskapja stūros. Galvenais nosacījums – sieram ir jābūt garšīgam! Savā virtuvē pārbaudītu un mājinieku iecienītu recepti iesaka Diana Lapinska.
Sieru sarīvē, liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa. Mīklai jābūt pašķidrai un no karotes līstošai, bet ne tik šķidrai kā plāno pankūku mīklai.
Ja siers trāpījies sāļāks, tad mīklai sāli pievienot nav nepieciešams. Pēc izvēles pamatmīklu var uzlabot, piespiežot tai klāt ķiplokus, iemaisot sasmalcinātus zaļumus, sīki sakapātu šķiņķi vai ko citu pēc izvēles.
Pannā uzkarsē eļļu, to nežēlojot. Ar karoti liek verdošajā eļļā pankūciņas un apcep zeltainas no abām pusēm. Liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko šķidrumu.
Pasniedz ar skāba krējuma-ķiploku un zaļumu mērci vai vieglu mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, kurā iemērcēt zeltainās, kraukšķīgās siera pankūciņas.
Lai labi garšo!