Foto: Privātais arhīvs
Šī vienkāršā recepte būs īsts atklājums siermīļiem, jo zeltaino, kraukšķīgo pankūciņu pagatavošanai lieti noderēs arī viegli apkaltuši siera gabaliņi, kas mēdz viltīgi slēpties dažādos ledusskapja stūros. Galvenais nosacījums – sieram ir jābūt garšīgam! Savā virtuvē pārbaudītu un mājinieku iecienītu recepti iesaka Diana Lapinska.
25Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gsiers3 olas100 gskābs krējums1 ĒKmanna6 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Sieru sarīvē, liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa. Mīklai jābūt pašķidrai un no karotes līstošai, bet ne tik šķidrai kā plāno pankūku mīklai.

2

Ja siers trāpījies sāļāks, tad mīklai sāli pievienot nav nepieciešams. Pēc izvēles pamatmīklu var uzlabot, piespiežot tai klāt ķiplokus, iemaisot sasmalcinātus zaļumus, sīki sakapātu šķiņķi vai ko citu pēc izvēles.

3

Pannā uzkarsē eļļu, to nežēlojot. Ar karoti liek verdošajā eļļā pankūciņas un apcep zeltainas no abām pusēm. Liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko šķidrumu.

4

Pasniedz ar skāba krējuma-ķiploku un zaļumu mērci vai vieglu mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes, kurā iemērcēt zeltainās, kraukšķīgās siera pankūciņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!