Cepumi ar kukurūzas brokastu pārslām un ingveru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
125 g
125 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
125 g
125 g pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK malts ingvers
malts ingvers
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
175 g
175 g milti
milti
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
50 g
50 g kukurūzas pārslas
kukurūzas pārslas
Piederumi:
2
2 cepamās pannas izklātas ar cepamo papīru
cepamās pannas izklātas ar cepamo papīru
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Zeltaini brūni, smaržīgi un garšīgi – vienkāršas sviesta un miltu mīklas cepumi, kam pievienotas divas slepenas sastāvdaļas. Kukurūzas pārslas piešķirs saldumiem kraukšķīgumu, kožot ikkatru kumosu, bet maltais ingvers cepumus padarīs ļoti aromātiskus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Bļodā ieliek sviestu un sakuļ viendabīgā masā kopā ar pūdercukuru un ingveru, līdz tā ir gaisīga.

    Pēc tam mīklā iecilā olas dzeltenumu un pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu apmaisa un pieber klāt arī kukurūzas pārslas.

    Visu rūpīgi apmaisa, rūpējoties par to, lai kukurūzas pārslas paliktu veselas.

    Mīklu sadala 16 vienādās daļās. Katru gabaliņu saveļ bumbiņā un liek pa astoņām bumbiņām uz katras cepamās pannas, katram cepumam atstājot lielu platību, jo karstumā tas izpletīsies.

    Cepumus cep 12-15 minūtes. Kad pagājusi puse no nepieciešamā laika, cepamās pannas apmaina vietām, lai cepumi vienmērīgi izceptos.

    Zeltaini brūnos gatavos cepumus pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form