Kraukšķīgie sīpolu riņķīši alus mīklas 'kažociņā'
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 lieli sīpoli
lieli sīpoli
180 ml
180 ml gaišais alus
gaišais alus
60 g
60 g milti
milti
1
1 ola
ola
1 TK
1 TK kūpinātas paprikas pulveris
kūpinātas paprikas pulveris
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
 
baltmaizes rīvmaize
baltmaizes rīvmaize
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai ikdienas našķošanos vai svētku galdu padarītu interesantāku, kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Lielvārdes alus" piedāvā recepti kraukšķīgiem sīpolu riņķīšiem alus mīklas "kažociņā".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo, sagriež apmēram 5 mm biezās šķēlītēs, atdala katru sīpolu riņķīti citu no cita un tālākai gatavošanai izvēlas tikai lielākos, mazākos noglabā citu ēdienu pagatavošanai.

    Bļodā sajauc miltus ar sāli un kūpinātās paprikas pulveri. Šajā miltu maisījumā apviļā visus sīpolu riņķīšus. Izņem tos no bļodas un noliek atsevišķi.

    Miltu maisījuma bļodas saturam pievieno alu un olu, sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīklā.

    Sīpolu riņķīšus liek alus mīklā, tad pa vienam no tās izņem un apviļā rīvmaizē, liek katliņā sakarsētā eļļā un gatavo no abām pusēm zeltaini brūnus.

    • Šajā rakstā skaidrojām, kādu eļļu izvēlēties fritēšanai un kā noteikt, ka eļļa ir uzkarsēta līdz ideālai temperatūrai.

    Pagatavotos sīpolu riņķīšus uz brīdi izkārto uz vienreizlietojamā virtuves dvieļa sloksnītēm, pēcāk ber bļodiņā un pasniedz ar klasisko vieglo eilu un krējuma-ķiploku mērci.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form