Foto: Publicitātes foto
Lai ikdienas našķošanos vai svētku galdu padarītu interesantāku, kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Lielvārdes alus" piedāvā recepti kraukšķīgiem sīpolu riņķīšiem alus mīklas "kažociņā".
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 lieli sīpoli180 mlgaišais alus60 gmilti1 ola1 TKkūpinātas paprikas pulveris0.5 TKsāls baltmaizes rīvmaize eļļa fritēšanai

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež apmēram 5 mm biezās šķēlītēs, atdala katru sīpolu riņķīti citu no cita un tālākai gatavošanai izvēlas tikai lielākos, mazākos noglabā citu ēdienu pagatavošanai.

2

Bļodā sajauc miltus ar sāli un kūpinātās paprikas pulveri. Šajā miltu maisījumā apviļā visus sīpolu riņķīšus. Izņem tos no bļodas un noliek atsevišķi.

3

Miltu maisījuma bļodas saturam pievieno alu un olu, sastāvdaļas samaisa viendabīgā mīklā.

4

Sīpolu riņķīšus liek alus mīklā, tad pa vienam no tās izņem un apviļā rīvmaizē, liek katliņā sakarsētā eļļā un gatavo no abām pusēm zeltaini brūnus.

5
  • Šajā rakstā skaidrojām, kādu eļļu izvēlēties fritēšanai un kā noteikt, ka eļļa ir uzkarsēta līdz ideālai temperatūrai.
6

Pagatavotos sīpolu riņķīšus uz brīdi izkārto uz vienreizlietojamā virtuves dvieļa sloksnītēm, pēcāk ber bļodiņā un pasniedz ar klasisko vieglo eilu un krējuma-ķiploku mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!