Foto: Publicitātes foto
Kad mūžīgie rīsi, griķi un makaroni ir apnikuši, laiks izmēģināt jaunas vēsmas virtuvē, pagatavojot krēmīgu kukurūzas putru ar diviem sieriem, ko pilnai laimei "Rimi" gardēde Signe Meirāne iesaka pasniegt ar sulīgu gaļas bumbiņu mērci.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gkukurūzas putraimi500 mlūdens100 grikotas siers10 gcietais siers, sarīvēts4 ĒKvīnogu kauliņu eļļa gaļas bumbiņas1 ĒKtomātu pasta1 rozmarīna zariņš1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur spiedi250 gkonservēti tomāti200 gkonservētas lielās pupiņas, šķidrums noliets pēc garšassāls un malti melnie pipari20 gcietais siers, smalki sarīvēts rukolas lapiņas vai dīgsti

Sagatavošana

1

Pannā sakarsē eļļu un kārto tajā bumbiņas (te atrodama gaļa bumbiņu pamatrecepte), apcep uz vidēji lielas liesmas no visām pusēm. Pievieno pastu, rozmarīnu un maisot cep vēl minūti. Pievieno pārējās mērces sastāvdaļas un sautē 15 minūtes. Pirms pasniegšanas, izņem rozmarīna zariņu.

2

Katlā ielej ūdeni un uzvāra. Kad ūdens uzvārījies, maisot ber klāt kukurūzas putraimus. Turpinot maisīt, vāra 5 minūtes. Pievieno un iemaisa abus sierus, sāli.

3

Liek uz šķīvja kukurūzas putru, pa virsu uzlej mērci, uzber sieru un uzliek rukolas lapiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!