Krēmīgā pesto vistiņa ar šampinjoniem
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g Vistas fileja
Vistas fileja
400 g
400 g šampinjoni (vai citas sēnes)
šampinjoni (vai citas sēnes)
400 ml
400 ml buljons
buljons
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
2 ĒK
2 ĒK pesto
pesto
1 ĒK
1 ĒK sinepes
sinepes
1 gab.
1 gab. paliels sīpols
paliels sīpols
4 gab.
4 gab. ķiploka daivas
ķiploka daivas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 sauja
1 sauja svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls, melnie pipari
sāls, melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārša un īsā laikā pagatavojama maltīte, sildoša un uzmundrinoša, mājīga sajūta un sirsniņā daudz mierīgāk. Baudi ar kartupeļiem, rīsiem, pastu vai tvaicētiem dārzeņiem – saderēs ar it visu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas fileju sagriež kumosa izmēra gabaliņos.

    Sīpolu nomizo un sakapā, šampinjonus sagriež tikpat lielos gabalos kā gaļu.

    Dziļā pannā uz vidējas liesmas uzkarsē dziļu pannu. Lej eļļu un liek cepties gaļu.

    Citā pannā uz vidējas liesmas apcep sīpolus un sēnes. Cep apmēram 4-5 minūtes, tad uzliek vāku un nedaudz pasautē.

    Sīpolus un sēnes pievieno gaļai. Ielej glāzi vīna un strauji uzkarsē.

    Pielej buljonu (pietaupot apmēram pusglāzi) un saldo krējumu, pievieno ēdamkaroti sinepju un pusotru, divas ēdamkarotes pesto. Visu samaisa un ļauj uz lēnas uguns gatavoties apmēram 10 minūtes.

    Pietaupītajā pusglāzē buljona iemaisa miltus – sajauc kārtīgi, lai veidojas viendabīga masa. Miltu maisījumu pievieno pannas saturam un iemaisa. Pievieno saspiestus ķiplokus.

    Uz lēnas uguns karsē 3-4 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

    Kad gatavs, iemaisa mērcē sakapātus pētersīļu zaļumus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form