Krēmīgais sparģeļu risoto
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g sparģeļi
sparģeļi
350 g
350 g risoto rīsi
risoto rīsi
1 gab.
1 gab. šalotes sīpols
šalotes sīpols
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g sauss baltvīns
sauss baltvīns
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
350 ml
350 ml buljons
buljons
150 g
150 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Risoto ir izsmalcināts ēdiens, ko pagatavot patiesībā ir viegli un ļoti ātri, bet efekts – kā restorānā. Risoto bieži gatavojam ar sēnēm, bet – tikai ne šoreiz! Sparģeļu laikā grēks nepamēģināt sparģeļu risoto, piemēram, šo recepti no "ThePetiteCook". Krēmīgs, viegls, ļoti garšīgs ēdiens pavasarīgām pusdienām vai vakariņām – gatavs 20 minūtēs!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sparģeļus blanšē verdošā ūdenī trīs minūtes. Izņem no ūdens, sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.

    Lielā pannā vai katlā sakarsē ēdamkaroti sviesta, pievieno sparģeļus un sagrieztus šalotes sīpolus un, uzmanīgi maisot, apcep divas minūtes augstā temperatūrā.

    Sparģeļus ar sīpoliem no pannas ieliek bļodā, noliek uz brīdi malā. Samazina temperatūru. Ieber pannā rīsus un gruazdē tos minūti, nepārtraukti maisot. Pievieno vīnu un ļauj tam iztvaikot.

    Pievieno visam nedaudz buljona un maisa, līdz rīsi to ir uzsūkuši. Turpina pamazām pievienot visu paredzēto buljonu, lēni visu vārot apmēram 15 minūtes – rīsiem jābūt gandrīz gataviem, bet pilnīgi mīkstiem.

    Pievieno rīsiem vārītos sparģeļus un šalotes sīpolus, viegli iecilā un turpina vārīt divas minūtes.

    Noņem pannu no uguns un ļauj rīsiem atpūsties divas trīs minūtes. Pievieno aukstu sviestu un parmezāna sieru un kārtīgi samaisa, lai visas sastāvdaļas apvienotos.

    Pasniedz uzreiz. Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, rotā ar smalki grieztām citrona miziņām – tās izcili papildina risoto garšu. Pāri var sarīvēt nedaudz Parmezāna siera. Risoto piestāv sauss auksts baltvīns: Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay.

    Krēmīgais sparģeļu risoto
    Foto: Shutterstock

    Vērtīgi zināt, gatavojot risoto


    Rīsus nav jāmazgā, jo tā zudīs ciete, kas piešķirt risoto maigo krēmveida tekstūru.

    Buljonam noteikti jābūt siltam. Auksts buljons visu atdzesē, apstādinot un sabojājot rīsu gatavošanos.

    Buljons jāpievieno pakāpeniski, vārot risoto uz lēnas uguns.

    Risoto ne mirkli nedrīkst atstāt bez uzraudzības, tas bieži jāsamaisa – ik pēc 30 sekundēm. Laiku pa laikam ieteicams pannu ar vienu roku arī nedaudz sakratīt, ar otru roku maisot.

    Krēmīgais sparģeļu risoto
    Foto: Shutterstock

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus

    Tags

    Risoto
    0
    Citrons
    0
    Arborio rīsi
    0
    Baltvīns
    0
    Buljons
    0
    Melnie pipari
    0
    Parmezāna siers
    0
    Sīpoli
    0
    Sparģeļi
    0
    Sviests
    0
    Ātri pagatavojami ēdieni
    0
    Ikdienas maltītei
    0
    Romantiskas vakariņas
    0
    Viegla vasaras maltīte
    0
    Pannā cepts ēdiens
    0
    Vārīšana
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    Pusdienas
    0
    Vakariņas
    43596533
    Rīsu ēdieni
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form