Foto: DELFI
Ļoti veikli pagatavojama un sātīga maltīte reizēm, kad māc liels izsalkums, bet laika gatavot maz. Sīkos makaroniņus var izvārīt ļoti ātri, bet pagatavot mērci – nieks vien ir. Sierīgos makaronus pasniedz kopā ar kādu dārzeni, piemēram, ķirštomātiņiem.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmazie radziņu makaroni2 ĒKsviests2 ĒKmilti200 mlpiens pēc garšassāls pēc garšaspipari1 TKraudene jeb oregano125 gmocarella (sarīvēta)75 gČedaras siers (sarīvēts)

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls. Kad ūdens burbuļo, ber tajā makaronus un vāra līdz "al dente" gatavībai – lai tie ir vēl mazliet, mazliet cieti. Pēc tam nokāš un atstāj vēlākam.

2

Citā katlā izkausē sviestu uz mērenas uguns. Pieber miltus, kaltētu raudeni, sāli un piparus, visu sildot karsē aptuveni minūti, lai labi sajaucas.

3

Tad pakāpeniski miltu un sviesta masai pielej pienu, lai veidotos mērce. Pakarsē pāris minūtes, sparīgi maisot, lai neveidotos miltu kunkulīši. Pēc tam mērcei katlā pieber novārītos makaronus, visu pamatīgi samaisot.

4

Kad makaroni sajaukušies ar miltu mērci, tiem pieber klāt abu veidu sierus, sparīgi maisot makaronus, lai siers kūst un labi sajaucas ar pārējām sastāvdaļām. Kad siers izkusis, izslēdz plīti un pārstāj katliņa saturu karsēties.

5

Pasniedz, kamēr makaroni ar sieru vēl karsti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!