Foto: Publicitātes attēls
Sātīgā kukurūzas un kartupeļu zupa amerikāņu gaumē jeb čauders. Papildini to ar vakariņās neapēsto cepeša (vai vienkārši ceptu) gaļu, lai maltīte būtu vēl barojošāka.

Sablenderē pusi kukurūzas. Mazos gabaliņos sagriež sīpolu, burkānu un kartupeli. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno eļļu, tad taukvielu maisījumā liek sagriezto sīpolu un burkānu, apcep dārzeņus zeltaini brūnus.

Pievieno masai miltus, izmaisa, pielej pienu, visu labi samaisot, uzvāra. Pievieno gan sablenderēto, gan neblenderēto kukurūzu, pielej buljonu, pievieno kartupeļus, sāli, melnos piparus.

Ierīvē zupā mazliet muskatrieksta, visu vāra, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Pievieno zupai smalki sagrieztu cepeša gaļu, citrona sulu un vāra vēl 2 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem.

Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!