Foto: Vida Press
Mango saldums, kūpinātās vistas skābenais pikantums un nedaudz čili asumiņa un riekstu kraukšķa – interesanta garšu kombinācija, ko izmēģināt, pasniedzot viesiem svētku reizē. Makadamijas riekstus var aizstāt ar lazdu riekstiem.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kūpinātas vistas krūtiņas3 mango pēc garšasmaurloki pēc garšassvaigs koriandrs1 neliels sarkanais sīpols200 gmakadamijas rieksti1 TKpaprikas pulveris1 šķipsnačili pārslas viena citrona sula1 ĒKcukurs2 ĒKsezama eļļa5 gsvaigas piparmētru lapas

Sagatavošana

1

Nelielā, uzkarsētā pannā ber paprikas pulveri, čili pārslas un sāli, visu karsē apmēram minūti. Pievieno riekstus un, maisot pannas saturu, karsē vēl minūti.

2

Mango sagriež nelielās daiviņās, vistu – plānās strēmelēs. Sasmalcina maurlokus un koriandru, sīpolus sagriež plānos pusapļos. Visu liek salātu traukā, pievieno izkarsētos riekstus.

3

Gatavo mērci: trauciņā sajauc citrona sulu, cukuru un sezama eļļu, visu kārtīgi samaisa, līdz cukurs izkusis un pārlej piparmētru lapiņām.

4

Mērci pārlej salātiem, pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas un saudzīgi samaisa. Salātus dala pa porciju šķīvjiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!