Foto: Linda Rozenbaha, DELFI
Katram apvidum ir savi garšu un produktu akcenti, tā nu, viesojoties Grankanārijā, kafejnīcā "The Couple" mūs uzjautrināja kādas kafejnīcas izdomājums – "La Spanglish", kas ir savdabīgs angļu un spāņu brokastu apvienojums.

Nekā sarežģīta – olu kultenītis, pilngraudu maize, avokado, spāņu prošuto un internacionālais bekoniņš. Mazliet citādāka brokastu versija.

Ja gribas spāniskāku kopsaucēju – klāt kortado. "Cortado" Spānijā ir kafija ar nedaudz piena, parasti pasniegta nelielā stikla krūzē (ja pasūta mazo). Iemācies šo vārdu – un Spānijā vairs nav jāmokās ar skaidrojumu, kādu kafiju gribi un kas ir "americano".

Foto: Linda Rozenbaha, DELFI

Grankanārijā dzertās kafijas

Taču, ja gribas proporciju, kur puse uz pusi ir kafija ar pienu, tad jāsaka "café con leche". Kafijas eksperimentos ar vīru vienā kafejnīcā pasūtām, angliski sakot "kafiju ar pienu" un ""americano" ar pienu", pirmajā variantā tiek atnesta kafija ar saputotu pienu, otrā – piens atsevišķi, tasītes lielākas nekā "cortado".

Par kortado un mūsu Grankanārijas ceļojumu var lasīt šeit.

Bet nu, pie darba – laiks mājas virtuvē pagatavot pašiem savu "La Spanglish"!

25Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 gab.olas šļuciņa piens pēc garšassāls pēc garšaspipari eļļa cepšanai1 gab.avokado4 šķēlesprošuto4 šķēlesbekons2 šķēlespilngraudu maize1 gab.tomāts

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo olu kulteni – olas iesit bļodiņā, pielej pavisam nedaudz piena, pieber sāli un piparus, un ar dakšiņu sakuļ.

2

Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, lej sakultās olas un sāk cept. Kad olu masa gar pannas maliņu sāk sarecēt, ar lāpstiņu apmaisa kulteni, lai veidojas gaisīgi gabaliņi, un cep, līdz olas tik tikko kļuvušas stingras.

3

Kulteni pārliek divos šķīvjos.

4

Tajā pašā pannā apcep bekona šķēlītes, līdz tas zeltains un kraukšķīgs.

5

Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu. Ar nazi katrā pusītē iegriež šķēlītes, tad ar ēdamkaroti, gar mizas malu velkot, izņem un sakārto uz šķīvja.

6

Tomātam nogriež mizu un uz rupjās rīves sarīvē. Jā, sarīvē! Tad tomāta mīkstumu izkārto uz pilngraudu maizes šķēlītes. Maizei virsū liek prošuto šķiņķa šķēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!