'La Spanglish' – grauzdiņš ar olu, bekonu un prošuto spāņu gaumē
Foto: Linda Rozenbaha, DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. olas
olas
 
šļuciņa piens
šļuciņa piens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1 gab.
1 gab. avokado
avokado
4 šķēles
4 šķēles prošuto
prošuto
4 šķēles
4 šķēles bekons
bekons
2 šķēles
2 šķēles pilngraudu maize
pilngraudu maize
1 gab.
1 gab. tomāts
tomāts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Omletes un olu ēdieni
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Katram apvidum ir savi garšu un produktu akcenti, tā nu, viesojoties Grankanārijā, kafejnīcā "The Couple" mūs uzjautrināja kādas kafejnīcas izdomājums – "La Spanglish", kas ir savdabīgs angļu un spāņu brokastu apvienojums.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nekā sarežģīta – olu kultenītis, pilngraudu maize, avokado, spāņu prošuto un internacionālais bekoniņš. Mazliet citādāka brokastu versija.

    Ja gribas spāniskāku kopsaucēju – klāt kortado. "Cortado" Spānijā ir kafija ar nedaudz piena, parasti pasniegta nelielā stikla krūzē (ja pasūta mazo). Iemācies šo vārdu – un Spānijā vairs nav jāmokās ar skaidrojumu, kādu kafiju gribi un kas ir "americano".

    'La Spanglish' – grauzdiņš ar olu, bekonu un prošuto spāņu gaumē
    Foto: Linda Rozenbaha, DELFI

    Grankanārijā dzertās kafijas

    Taču, ja gribas proporciju, kur puse uz pusi ir kafija ar pienu, tad jāsaka "café con leche". Kafijas eksperimentos ar vīru vienā kafejnīcā pasūtām, angliski sakot "kafiju ar pienu" un ""americano" ar pienu", pirmajā variantā tiek atnesta kafija ar saputotu pienu, otrā – piens atsevišķi, tasītes lielākas nekā "cortado".

    Par kortado un mūsu Grankanārijas ceļojumu var lasīt šeit.

    Bet nu, pie darba – laiks mājas virtuvē pagatavot pašiem savu "La Spanglish"!

    Vispirms pagatavo olu kulteni – olas iesit bļodiņā, pielej pavisam nedaudz piena, pieber sāli un piparus, un ar dakšiņu sakuļ.

    Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, lej sakultās olas un sāk cept. Kad olu masa gar pannas maliņu sāk sarecēt, ar lāpstiņu apmaisa kulteni, lai veidojas gaisīgi gabaliņi, un cep, līdz olas tik tikko kļuvušas stingras.

    Kulteni pārliek divos šķīvjos.

    Tajā pašā pannā apcep bekona šķēlītes, līdz tas zeltains un kraukšķīgs.

    Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu. Ar nazi katrā pusītē iegriež šķēlītes, tad ar ēdamkaroti, gar mizas malu velkot, izņem un sakārto uz šķīvja.

    Tomātam nogriež mizu un uz rupjās rīves sarīvē. Jā, sarīvē! Tad tomāta mīkstumu izkārto uz pilngraudu maizes šķēlītes. Maizei virsū liek prošuto šķiņķa šķēles.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.