
Pikantas, krāsnī ceptas laša filejas ar sezama sēkliņām. Īpašo garšu piešķirs čili mērces, ingvera un ķiploka marināde.
Cepeškrāsni laikus uzkarsē līdz 200°C.
Seklā traukā sajauc čili mērci, soju, sezama eļļu, rīsu vīnu, saspiestu ķiploka daiviņu un ingveru. Laša filejas gabaliņus saliek pagatavotajā marinādē ar ādiņu uz augšu. Atstāj marinēties 15 minūtes.
Pēc tam zivi kārto cepamtraukā ar ādiņu uz leju. Atlikušo marinādi pārslaka lasim un apkaisa ar sezama sēkliņām. Cepamtrauku liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, līdz zivs gatava.
Gatavās laša filejas pasniedz ar vārītiem rīsiem. Lai labi garšo!