Lauku rulete ar vārīto krēmu
Foto: Privātais arhīvs
4.2857 7
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
ogas
ogas
 
konservēti persiki
konservēti persiki
Biskvītam
8 gab.
8 gab. olas
olas
8 ĒK
8 ĒK milti
milti
8 ĒK
8 ĒK cukurs
cukurs
Krēmam
250 ml
250 ml piens
piens
4 gab.
4 gab. olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
90 g
90 g milti
milti
10 g
10 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
250 g
250 g mīksts sviests
mīksts sviests
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ruletes un strūdeles
  • Pasaules Virtuve
  • Īsts lauku biskvīts, kas gatavots no daudzām olām un bagātināts ar sātīgu krēmu, būs baudījums ikkatram. Konservēti persiki un odziņas papildinās garšu. Izcila ideja, kā brīvdienu sajūtu padarīt īpašu un bērnības garšām vītu. Veido ruleti 40 reiz 30 centimetrus lielā formā. Recepti iesaka gardēde Elīna Henilāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdali no baltumiem.

    Dzeltenumus puto kopā ar cukuru.

    Kad cukurs izkusis, pievieno miltus.

    Olas baltumus saputo cietās putās un tos iecilā dzeltenumu masā.

    Izklāj uz cepampapīra un cep 180 grādu temperatūrā, līdz biskvīts ir zeltaini brūns.

    Liec biskvītu dzesēties.

    Gatavo krēmu. Sajauc kopā 125 mililitrus piena, olas, cukuru, miltus, vaniļas cukuru. Pieskati, lai masā nav miltu kunkulīšu.

    125 mililitrus piena sildi ūdens peldē.

    Kad piens uzsilis, smalkā strūklā pievieno olu masu un nepārtraukti maisi, līdz masa kārtīgi sabiezējusi.

    Liec dzesēties, masai pāri pārklājot plēvi, lai neveidojas garoza.

    Kārtīgi atdzesē sabiezējušo masu.

    Puto sviestu.

    Kad sviests saputots, pievieno atdzisušo masu un turpini kārtīgi putot.

    Veido ruleti. Ņem atdzisušo biskvītu un vari to nedaudz samitrināt ar persiku sīrupu.

    Persikus sagriez gabaliņos un kārto uz biskvīta.

    Virsū liec krēmu un rullē ciet biskvītu.

    Augšpusi dekorē ar pāri palikušo krēmu un ogām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form