Lavandas 'scones' cepumi
Foto: Vida Press

Gatavojot Anglijā tik iecienītos 'scones' cepumus, jāņem verā pāris nosacījumi: visiem produktiem ir jābūt aukstiem un procesam jānotiek ātri - bez pārcentības un ilgas mīcīšanas, jo tikai šādi 'scones' iegūs pareizo strukturu.

Sakarcē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Veidni izklāj ar cepamo papīru un ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

Sviestu sadala kubiņos un samīca ar miltiem. Pievieno cukuru, lavandu un iemīca.

Atsevišķi sakuļ paniņas ar olu un iemaisa mīklā. Ja mīkla šķiet pārāk sausa, pievieno vēl nedaudz paniņu.

Pārkaisa darba visrmu ar miltiem. Izrullē mīklu aptuveni 2,5 centimetrus biezu. Izspiež vēlamās formas cepumus un kārto veidnē. Pārziež cepumus ar paniņām un pārkaisa ar plānu miltu kārtiņu.

Liek krāsnī cpeties uz 10-12 minūtēm, tad izņem, atdzesē un pasniedz ar ievārījumu, marmelādi vai krēmu.

Comment Form