
Vēlaties iepriecināt ģimeni ar sātīgām vakariņām vai pusdienām. Pagatavojiet lazanju ar malto gaļu.
Lazanjas plāksnes pirms lietošanas 4 – 5 minūtes jānovāra lielā ūdens daudzumā, pievienojot ūdenim sāli un uzmanot, lai plāksnes nesalīp. Ūdenim var pievienot nedaudz eļļas. Kad plāksnes novārītas, tās strauji atdzesē zem auksta ūdens un izklāj uz dvieļa, lai apžūst.
Maltajai gaļai pievieno sāli piparus, ķiplokus, samīca.
Sīpolus sasmalcina, apcep uz pannas caurspīdīgus, pievieno malto gaļu un maisot turpina cepšanu 5 minūtes, pašās beigās pievieno sasmalcinātus pētersīļus.
Cepamā formā kārtās liek lazanjas plāksnes un maltās gaļas pildījumu, pārlej buljonu. Formu nosedz ar vāku vai foliju.
Cep 40 minūtes cepeškrāsnī 220*C. Piecas minūtes pirms gatavības pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Iesūtīja: Vineta