Lieliskais šašliks znota gaumē
Foto: Privātais arhīvs
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 kg
5 kg cūkgaļas kakla karbonāde, sagriezta gabaliņos
cūkgaļas kakla karbonāde, sagriezta gabaliņos
4 kg
4 kg sīpoli, nomizoti, sagriezti gredzenos
sīpoli, nomizoti, sagriezti gredzenos
3
3 citroni, nomizoti, sagriezti šķēlēs
citroni, nomizoti, sagriezti šķēlēs
1
1 buntīte diļļu
buntīte diļļu
1 l
1 l etiķis (9%)
etiķis (9%)
300 ml
300 ml olīveļļa
olīveļļa
1
1 paciņa maltu melno piparu
paciņa maltu melno piparu
1
1 paciņa paprikas pulvera
paciņa paprikas pulvera
4 ĒK
4 ĒK cukurs (ar kaudzīti)
cukurs (ar kaudzīti)
4 ĒK
4 ĒK sāls
sāls
4-5
4-5 lauru lapas
lauru lapas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Mana znota šašliks ir izslavēts tālu aiz mūsu ģimenes robežām. Tie, kam palaimējies šo gardumu nobaudīt, saka, ka ir ļoti labs un prasa recepti," teic mūsu lasītāja Laila Rudzone.

    Gaļu un sīpolus liek traukā un kārtīgi saspaida, lai no sīpoliem izdalās sula.

    Pievieno un iemīca pārējās sastāvdaļas.

    Uzliek gaļai slogu un pirms grilēšanas vismaz 12 stundas notur marinādē.

    Kad šašliks izcepts, Laila to iesaka baudīt, ietinot svaigā salātlapā, papildinot ar adžikas mērci.

    • Te atradīsi recepti uzlabotai tomātu mērcei šefpavāra Māra Astiča gaumē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form