Liellopa filejas steiki ar garnelēm ķiplokos jeb 'surf and turf'
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3 ĒK
3 ĒK sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK pētersīļi vai citi zaļumi
pētersīļi vai citi zaļumi
2 gab.
2 gab. liellopa filejas steiki (katrs 180–200 g)
liellopa filejas steiki (katrs 180–200 g)
6 gab.
6 gab. svaigas tīģergarneles
svaigas tīģergarneles
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasisks amerikāņu ēdiens, kas savu popularitāti piedzīvoja 1960. gados – liellopa filejas steiki, kas papildināti ar jūras veltēm, visbiežāk lobstera asti, lielajām tīģergarnelēm vai jūras ķemmītēm, vēsta "Taste Atlas". Lai gan nav īsti skaidrs, no kurienes radies "surf and turf" nosaukums (sērfošana jūras veltēm un velēna liellopam?), šis ēdiens savulaik iepriecinājis bagāto vidusslāni dažādos restorānus, piemēram, rotējošajā "Adatas acs" ("Eye of the Needle", vēlāk "SkyCity") restorānā Sietlā, ASV, kas aizņēma telpas "Space Needle" skatu tornī. Klasisko kombināciju – liellopu, garneles un ķiploku sviesta garšu – vērts pamēģināt pagatavot arī pašiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķiploka daiviņas smalki sakapā un apcep sakarsētā pannā, līdz tās apbrūnējušas. Izņem no pannas, nedaudz atdzesē un kopā ar ļoti smalki sakapātiem pētersīļiem iemaisa sviestā. Sviestu ievieto ledusskapī atdzist, kamēr gatavo pārējo. Pētersīļu vietā var izmantot kādu citu garšaugu, piemēram, timiānu.

    Svaigās steika šķēles un tīģergarneles (tām jābūt iztīrītām) apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem.

    Uzkarsē grilpannu un vispirms cep steikus – tos no katras puses grilē aptuveni 4 minūtes (vai pāris minūtes ilgāk, ja steiku gribas labi ceptu). Kad steiki apbrūnināti, noņem no pannas, liek šķīvī un pārklāj ar foliju, lai tie būtu siltumā.

    Tikmēr apcep garneles – tas grilpannā cep 2 minūtes no katras puses, līdz no gaiši pelēkām tās kļuvušas pasteļrozā.

    Kārto steiku uz šķīvjiem. Virsū steikam liek ķiploku sviesta piciņu, bet virs tās izkārto garneles.

    "Surf and turf" liellopa steikus pasniedz ar apceptiem dārzeņiem, kraukšķīgiem kartupeļiem frī vai dārzeņu salātiem.

    "Tasty" padoms: droši vari gatavot šo ēdienu arī uz grila!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.