Liellopa filejas tartars
Foto: Mārcis Puriņš
3.7500 4
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
liellopa muguras fileja
liellopa muguras fileja
Marinādei (uz 100 g gaļas)
4 ĒK
4 ĒK sojas mērce
sojas mērce
4 ĒK
4 ĒK Vorčesteras mērce
Vorčesteras mērce
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
3 ĒK
3 ĒK eļļa
eļļa
Pasniegšanai
1
1 paipalas ola
paipalas ola
1-2 ĒK
1-2 ĒK marinēti kaperi
marinēti kaperi
 
sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari, svaigi zaļumi
sāls, pipari, svaigi zaļumi
  • Gaļas uzkodas
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai gatavotu tartaru, gaļai jābūt izcilai, svaigai un kvalitatīvai, bet bez sīpoliem tajā neiztikt. Recepti Sīpolu ceļa konkursam atsūtījis Mārcis Puriņš.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liellopa muguras filejas gaļu, kas iepriekš aptuveni 2 stundas noturēta ķiploku, sojas un Vorčesteras marinādē, smalki sakapā.

    Ņem gaļas piciņu (apmēram 100 g) un ar rokām veido kotletei līdzīgu formu.

    Uz gaļas liek saspaidītus marinētus kaperus, virs kaperiem – smalki sakapātus sīpolus.

    Ar pirkstu iespiež gaļas masā nelielu bedrīti, kurā iesit jēlu paipalas olu.

    Pārkaisa ar sāli, pipariem un svaigiem zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form