Foto: Shutterstock
Liellopu gaļas veltnīši - tradicionālais Lieldienu, Ziemassvētku un lielo jubileju cienasts.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
150 gliellopa gaļa10 gsīpoli sāls garšvielas20 gžāvēta gaļa20 gsīpoli10 grupjmaizes rīvmaize

Sagatavošana

1

Liellopu gaļas (no pleca vai ciskas) mīkstumu sagriež šķēlēs. Izdauza, pārkaisa ar sāli.

2

Žāvētu gaļu sīki sagriež, kopā ar sasmalcinātu sīpolu apcep, pievieno rupjmaizes rīvmaizi un samaisa.

3

Gaļas šķēles vienā malā liek 1—2 tējkarotes pildījuma, cieši satin un nosien ar baltu diegu.

4

Sagatavotos veltnīšus liek uz pannas sakarsētos taukos, apcep brūnus.

5

Tad saliek katliņā, pārlej pannas atvārījumu vai buljonu, pieliek sasmalcinātus sīpolus, burkānus un sautē, līdz gaļa mīksta.

6

Gataviem veltnīšiem atdala diegus, sakārto dziļākā traukā un pārlej mērci, kas gatavota no šķidruma, kurā veltnīši sautēti.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!