Liesais tītara gaļas čili sautējums
Foto: Shutterstock
2.1429 7
Sarežģītība: viegli

Ierasts čili gatavošanai izmantot liellopa gaļu, bet pamēģini to aizstāt ar diētisko, malto tītara gaļu un lielāku dārzeņu daudzumu – šādi gatavots gardais čili sautējums būs liesāks un figūrai draudzīgāks.

Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos. Sīpolu un ķiplokus nomizo, sīki sakapā. Kinzu sakapā. Čili piparu sakapā. Laimam norīvē mizu, izspiež sulu.

Pannā vai dziļā katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2–3 minūtēm pievieno gaļu, turpina cept 5–6 minūtes, tad pievieno ķiplokus, čili piparus, tomātu pastu, cukuru, apmaisa un cep vēl 2–3 minūtes.

Pievieno pannas saturam papriku, cep 2-3 minūtes. Iemaisa kukurūzu, pupiņas, sasmalcinātus tomātus, laima mizu un sulu, sāli, visu apmaisa un sutina zem vāka uz nelielas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz visas garšas ir "saprecējušās".

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kinzas zaļumiem, pievieno bezpiedevu jogurtu. Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Ja vēlas, var celt galdā kā ballīšu uzkodu, papildinot ar kukurūzas čipsiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form