Foto: Privātais arhīvs
Kalmāru gaļa ir viegli sagremojama un satur mazāk kaloriju nekā tievētāju iecienītā vistas fileja, tādēļ šo produktu noteikti vajadzētu iekļaut ēdienkartē. Liesu kalmāru kotlešu recepti iesaka mūsu lasītāja Elīna Abika.
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgkalmāra fleja1 svaigs kartupelis1 sīpols, sasmalcināts un apcepts1 liela ola pēc garšasdilles vai citi zaļumi, sīki sakapāti ĒKrīvmaize pēc garšassāls un malnie pipari citrons, izspiesta sula, norīvēta miziņa2 ĒKželatīns350 mlūdens2 lauru lapas smaržīgie pipari melnie pipari pēc garšassāls pēc garšascukurs citrons (izspiesta sula)

Sagatavošana

1

Gatavo kalmāru kotletes. Kalmāriem atdala plēves. Kartupeli nomizo. Kalmārus un kartupeli samaļ gaļas mašīnā.

2

Pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu samaisa, atstāj uz 30–40 minūtēm.

3

Veido kotletes. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, apcep kotletes no abām pusēm. Ja vēlas izvairīties no liekām kalorijām, kotletes liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, liek iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī ventilatora režīmā un cep, līdz tās ir viegli zeltainas.

4

Gatavo želeju kotlešu pārliešanai. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un uzbriedina.

5

Ūdeni lej katliņā, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un vāra. Kad marināde sāk burbuļot, to vāra vēl 5 minūtes, tad nogriež liesmu, marinādi izkāš un atdzesē līdz mērenai temperatūrai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl citronu sulu vai etiķi pēc garšas.

6

Siltajā marinādē iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad želatīns izkusis, pārlej marinādi kalmāru kotletēm, liek trauku ledusskapī uz pāris stundām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!