Liesās kalmāru kotletes želejā
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
KOTLETĒM
1 kg
1 kg kalmāra fleja
kalmāra fleja
1
1 svaigs kartupelis
svaigs kartupelis
1
1 sīpols, sasmalcināts un apcepts
sīpols, sasmalcināts un apcepts
1
1 liela ola
liela ola
pēc garšas
pēc garšas dilles vai citi zaļumi, sīki sakapāti
dilles vai citi zaļumi, sīki sakapāti
3-4 ĒK
3-4 ĒK rīvmaize
rīvmaize
pēc garšas
pēc garšas sāls un malnie pipari
sāls un malnie pipari
1/2
1/2 citrons, izspiesta sula, norīvēta miziņa
citrons, izspiesta sula, norīvēta miziņa
ŽELEJAI
2 ĒK
2 ĒK želatīns
želatīns
350 ml
350 ml ūdens
ūdens
2
2 lauru lapas
lauru lapas
3-4
3-4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
5-6
5-6 melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1/2
1/2 citrons (izspiesta sula)
citrons (izspiesta sula)
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Kalmāru gaļa ir viegli sagremojama un satur mazāk kaloriju nekā tievētāju iecienītā vistas fileja, tādēļ šo produktu noteikti vajadzētu iekļaut ēdienkartē. Liesu kalmāru kotlešu recepti iesaka mūsu lasītāja Elīna Abika.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kalmāru kotletes. Kalmāriem atdala plēves. Kartupeli nomizo. Kalmārus un kartupeli samaļ gaļas mašīnā.

    Pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu samaisa, atstāj uz 30–40 minūtēm.

    Veido kotletes. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, apcep kotletes no abām pusēm. Ja vēlas izvairīties no liekām kalorijām, kotletes liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, liek iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī ventilatora režīmā un cep, līdz tās ir viegli zeltainas.

    Gatavo želeju kotlešu pārliešanai. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un uzbriedina.

    Ūdeni lej katliņā, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un vāra. Kad marināde sāk burbuļot, to vāra vēl 5 minūtes, tad nogriež liesmu, marinādi izkāš un atdzesē līdz mērenai temperatūrai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl citronu sulu vai etiķi pēc garšas.

    Siltajā marinādē iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad želatīns izkusis, pārlej marinādi kalmāru kotletēm, liek trauku ledusskapī uz pāris stundām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form