Liesās kalmāru kotletes želejā
Foto: Privātais arhīvs

Kalmāru gaļa ir viegli sagremojama un satur mazāk kaloriju nekā tievētāju iecienītā vistas fileja, tādēļ šo produktu noteikti vajadzētu iekļaut ēdienkartē. Liesu kalmāru kotlešu recepti iesaka mūsu lasītāja Elīna Abika.

Gatavo kalmāru kotletes. Kalmāriem atdala plēves. Kartupeli nomizo. Kalmārus un kartupeli samaļ gaļas mašīnā.

Pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu samaisa, atstāj uz 30–40 minūtēm.

Veido kotletes. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, apcep kotletes no abām pusēm. Ja vēlas izvairīties no liekām kalorijām, kotletes liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, liek iepriekš līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī ventilatora režīmā un cep, līdz tās ir viegli zeltainas.

Gatavo želeju kotlešu pārliešanai. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un uzbriedina.

Ūdeni lej katliņā, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas un vāra. Kad marināde sāk burbuļot, to vāra vēl 5 minūtes, tad nogriež liesmu, marinādi izkāš un atdzesē līdz mērenai temperatūrai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl citronu sulu vai etiķi pēc garšas.

Siltajā marinādē iemaisa uzbriedināto želatīnu. Kad želatīns izkusis, pārlej marinādi kalmāru kotletēm, liek trauku ledusskapī uz pāris stundām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form