Lietuvas garšas: Šaltibarščiai jeb aukstā zupa
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 vārītas bietes
vārītas bietes
2
2 gurķi
gurķi
2
2 cieti novārītas olas
cieti novārītas olas
1/2 glāze
1/2 glāze skābs krējums
skābs krējums
1 l
1 l rūgušpiens vai kefīrs
rūgušpiens vai kefīrs
 
buntīte diļļu
buntīte diļļu
 
buntīte sīpolloku
buntīte sīpolloku
 
sāls pēc garšas
sāls pēc garšas
 
vārīti kartupeļi pasniegšanai
vārīti kartupeļi pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Aukstās zupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Lietuviešu nacionālā virtuve
  • Uzskata, ka Lietuvā auksto biešu zupu vēsturiski sāka gatavot karstajā vasaras darbu sezonā, kad ēdiena gatavošanai nebija vaļas. Veldzējoši aukstā zupa bija ideāls paēdiens siena laikā: dārzeņus pievienoja vitamīnu dēļ, rūgušpiens – lai atvēsinātu, bet ūdeni – lai remdētu slāpes. Šo iemeslu dēļ aukstā biešu zupa Lietuvā joprojām ir īpaši iecienīts ēdiens pavasara un vasaras sezonā. Tradicionāli to pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

    Gurķus, sīpollokus un dilles sagriež un liek katlā. Pievieno šķipsnu sāls un visu sastampā ar piestiņu.

    Tad rupji sarīvē vārītas bietes, ber katlā un visu samaisa.

    Pievieno krējumu un vēlreiz visu kārtīgi samaisa.

    Lej klāt rūgušpienu.

    Nobeigumā pievieno sasmalcinātas vārītās olas.

    Pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem.

    Lietuvas garšas: Šaltibarščiai jeb aukstā zupa
    Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form