Lietuvas garšas: Šaltibarščiai jeb aukstā zupa
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Uzskata, ka Lietuvā auksto biešu zupu vēsturiski sāka gatavot karstajā vasaras darbu sezonā, kad ēdiena gatavošanai nebija vaļas. Veldzējoši aukstā zupa bija ideāls paēdiens siena laikā: dārzeņus pievienoja vitamīnu dēļ, rūgušpiens – lai atvēsinātu, bet ūdeni – lai remdētu slāpes. Šo iemeslu dēļ aukstā biešu zupa Lietuvā joprojām ir īpaši iecienīts ēdiens pavasara un vasaras sezonā. Tradicionāli to pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

Gurķus, sīpollokus un dilles sagriež un liek katlā. Pievieno šķipsnu sāls un visu sastampā ar piestiņu.

Tad rupji sarīvē vārītas bietes, ber katlā un visu samaisa.

Pievieno krējumu un vēlreiz visu kārtīgi samaisa.

Lej klāt rūgušpienu.

Nobeigumā pievieno sasmalcinātas vārītās olas.

Pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem.

Lietuvas garšas: Šaltibarščiai jeb aukstā zupa
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form