Lietuvas garšas: Švilpikai – krāsnī ceptas kartupeļu klimpas ar dradžu mērci
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
5.0000 1
1 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Švilpikai – ļoti vienkāršs un ikdienišķs kartupeļu ēdiens, ko aukštaiši dēvē par "bulbonai", bet citur – "bulbošnikai". Saka, ka aukštaiši nekad nesajauks vareņikus ar švilpikai, ko pilda ar ogām vai augļiem, un, iekožot tajos, tie pat "svilpj". Tradicionāli švilpikai tiek cepti cepeškrāsnī, tad pasautēti ar sviestu un skābo krējumu vai pasniegti ar biezpiena vai dradžu mērci.

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem. Pārkaisa cepešpannu ar miltiem.

Ar mizām izvārītus kartupeļus nomizo, sastampā, pievieno miltus, olas, sāli un visu samīca.

No kartupeļu masas saveļ garenu rullīti, saplacina un sagriež slīpos rombiņos.

Rombiņus liek cepešpannā, pārziež ar sakultu olu un cep aptuveni 20 minūtes, līdz klimpas ir zeltainas.

Pa to laiku pannā sacep kubiņos sagrieztu speķi vai cūkas krūtiņu ar sasmalcinātiem sīpoliem.

Saceptās klimpas liek katliņā, pievieno pannas saturu, visu pārlej ar pienu un 10 minūtes sautē.

Lai labi garšo!

Tags

Lietuva Sautēšana Cepeškrāsns Cepšana Pannā cepts ēdiens Cūkgaļas krūtiņa Kartupeļi Milti Olas Piens Sāls Sīpoli Sviests Gaļas ēdieni Kartupeļu ēdieni Ikdienas maltītei Lietuviešu nacionālā virtuve Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas vidēji
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form