Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls
Švilpikai – ļoti vienkāršs un ikdienišķs kartupeļu ēdiens, ko aukštaiši dēvē par "bulbonai", bet citur – "bulbošnikai". Saka, ka aukštaiši nekad nesajauks vareņikus ar švilpikai, ko pilda ar ogām vai augļiem, un, iekožot tajos, tie pat "svilpj". Tradicionāli švilpikai tiek cepti cepeškrāsnī, tad pasautēti ar sviestu un skābo krējumu vai pasniegti ar biezpiena vai dradžu mērci.

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar lietuviešu kulināro mantojumu, recepti piedāvā Lietuvas lauku tūrisma asociācija un projekts "Skonių kelias". Ēdiens gatavots saskaņā ar Lietuvas sertificēta Nacionālā mantojuma produkta recepti, parādot tā gatavošanas procesu.

100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
5 kartupeļi1 glāzemilti2 olas pēc garšassāls0.5 glāzepiens MĒRCEI:100 gcūkgaļas krūtiņa vai speķis1 sīpols2 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem. Pārkaisa cepešpannu ar miltiem.

2

Ar mizām izvārītus kartupeļus nomizo, sastampā, pievieno miltus, olas, sāli un visu samīca.

3

No kartupeļu masas saveļ garenu rullīti, saplacina un sagriež slīpos rombiņos.

4

Rombiņus liek cepešpannā, pārziež ar sakultu olu un cep aptuveni 20 minūtes, līdz klimpas ir zeltainas.

5

Pa to laiku pannā sacep kubiņos sagrieztu speķi vai cūkas krūtiņu ar sasmalcinātiem sīpoliem.

6

Saceptās klimpas liek katliņā, pievieno pannas saturu, visu pārlej ar pienu un 10 minūtes sautē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!