Visas sastāvdaļas gatavošanas laikā var pielāgot katrs pēc savas gaumes – ja gribas krēmīgāku garšu, pievieno vairāk rikotas. Atspirdzinošāku – pievieno vairāk citrona sulu un pētersīļus. Netīk sīpoli? Tos var aizvietot ar kādu citu kraukšķīgu produktu, piemēram, papriku.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolu nomizo un pārgriež uz pusēm. Vienu pusi smalki jo smalki sakapā. Otru pusi noliek malā vēlākam.
Tuncim nokāš lieko šķidrumu. Pētersīļus smalki jo smalki sakapā.
Traukā liek rikotas sieru un krēmsieru. Pievieno tunci, pieber sīpolus un pētersīļus. Kukurūzu nokāš un pieber 100 gramus pārējām sastāvdaļām traukā. Uzkaisa sāli un piparus pēc garšas.
Izspiež citrona sulu un pārlej visam pāri. Tad sastāvdaļas samaisa ar dakšiņu, lai tās vienmērīgi sajauktos. Trauku ievieto ledusskapī uz pāris minūtēm.
Tikmēr smalki jo smalki sagriež atlikušo sīpolu šķēlītēs.
Smēriņu izņem no ledusskapja. Izvēlas skaistu, nedaudz padziļinātu šķīvi un ar karotes palīdzību izsmērē to pa šķīvja virsmu.
Tad virs smēriņa izkārto sīpola pusripiņas un uzkaisa atlikušo kukurūzu. Beigās visu nedaudz pārkaisa ar sāli un pipariem.
Noslēgumā šķīvim visapkārt, sānā vai kādā citā pozīcijā izkārto grauzdiņus.
Lai labi garšo!