Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Pasteļtoņos ieturēts, pavasarīgs deserts, kurā maigs olu krēms lieliski harmonē ar persiku un putukrējuma želeju. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne. Ar vienu gabaliņu nepietiks un roka, gluži kā pēc burvju mājiena, pati stiepsies pēc nākamā.

Deserta sastāvdaļas paredzētas piecām 150 ml burciņām.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
140 gsmalka maluma cukurs30 gkukurūzas ciete360 mlpiens2 ĒKsviests4 lieli olu dzeltenumi1 TKvaniļas ekstrakts paciņa šķīstošās želejas ar persiku garšu150 mlsaldais krējums persiki vai nektarīni dekoram oranžā pārtikas krāsviela

Sagatavošana

1

Gatavo olu krēmu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Nelielā katliņā ievieto cukuru un kukurūzas miltus, kārtīgi samaisa.

2

Lēnām iejauc trešdaļu piena un kārtīgi maisa, pievieno olu dzeltenumus un atkal samaisa. Pielej un iemaisa atlikušo pienu.

3

Katliņu liek uz mērenas uguns un masu silda, nepārtraukti maisot, līdz tā kļūst biezāka (nedrīkst ļaut tai uzvārīties!).

4

Olu krēmam pievieno sviestu un vaniļu, kārtīgi samaisa un liek krēmu deserta traukos tā, lai nedaudz paliek pāri krēms dekoram.

5

Pagatavo želeju, sekojot iepakojuma instrukcijām, atmēra 270-300 ml želejas šķidruma (pārējo vienkārši salej trauciņos un liek ledusskapī) un noliek atdzist līdz istabas temperatūrai.

6

Saldo krējumu saputo vieglās putās un iemaisa atdzesētajā želejas šķīdumā. Ja vēlās, var pievienot nedaudz pārtikas krāsvielu.

7

Iegūto masu lej deserta traukos virs olu krēma kārtas un ievieto ledusskapī sastingt uz 1-2 stundām.

8

Kad želejas kārta ir sastingusi, virs tās, izmantojot konditorejas maisiņu ar piemērotu uzgali, uzspiež palikušo olu krēmu. Dekorē ar šķēlēs sagrieztiem persikiem vai nektarīniem.

Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!