Maigais persiku un vaniļas deserts ar olu krēmu
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto
3.0000 2
5 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
140 g
140 g smalka maluma cukurs
smalka maluma cukurs
30 g
30 g kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
360 ml
360 ml piens
piens
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
4
4 lieli olu dzeltenumi
lieli olu dzeltenumi
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
 
paciņa šķīstošās želejas ar persiku garšu
paciņa šķīstošās želejas ar persiku garšu
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
1-2
1-2 persiki vai nektarīni dekoram
persiki vai nektarīni dekoram
 
oranžā pārtikas krāsviela
oranžā pārtikas krāsviela
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Krēmi
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Pasteļtoņos ieturēts, pavasarīgs deserts, kurā maigs olu krēms lieliski harmonē ar persiku un putukrējuma želeju. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne. Ar vienu gabaliņu nepietiks un roka, gluži kā pēc burvju mājiena, pati stiepsies pēc nākamā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Deserta sastāvdaļas paredzētas piecām 150 ml burciņām.

    Gatavo olu krēmu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Nelielā katliņā ievieto cukuru un kukurūzas miltus, kārtīgi samaisa.

    Lēnām iejauc trešdaļu piena un kārtīgi maisa, pievieno olu dzeltenumus un atkal samaisa. Pielej un iemaisa atlikušo pienu.

    Katliņu liek uz mērenas uguns un masu silda, nepārtraukti maisot, līdz tā kļūst biezāka (nedrīkst ļaut tai uzvārīties!).

    Olu krēmam pievieno sviestu un vaniļu, kārtīgi samaisa un liek krēmu deserta traukos tā, lai nedaudz paliek pāri krēms dekoram.

    Pagatavo želeju, sekojot iepakojuma instrukcijām, atmēra 270-300 ml želejas šķidruma (pārējo vienkārši salej trauciņos un liek ledusskapī) un noliek atdzist līdz istabas temperatūrai.

    Saldo krējumu saputo vieglās putās un iemaisa atdzesētajā želejas šķīdumā. Ja vēlās, var pievienot nedaudz pārtikas krāsvielu.

    Iegūto masu lej deserta traukos virs olu krēma kārtas un ievieto ledusskapī sastingt uz 1-2 stundām.

    Kad želejas kārta ir sastingusi, virs tās, izmantojot konditorejas maisiņu ar piemērotu uzgali, uzspiež palikušo olu krēmu. Dekorē ar šķēlēs sagrieztiem persikiem vai nektarīniem.

    Maigais persiku un vaniļas deserts ar olu krēmu
    Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form