Maigais persiku un vaniļas deserts ar olu krēmu
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto
5 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Pasteļtoņos ieturēts, pavasarīgs deserts, kurā maigs olu krēms lieliski harmonē ar persiku un putukrējuma želeju. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne. Ar vienu gabaliņu nepietiks un roka, gluži kā pēc burvju mājiena, pati stiepsies pēc nākamā.

Deserta sastāvdaļas paredzētas piecām 150 ml burciņām.

Gatavo olu krēmu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Nelielā katliņā ievieto cukuru un kukurūzas miltus, kārtīgi samaisa.

Lēnām iejauc trešdaļu piena un kārtīgi maisa, pievieno olu dzeltenumus un atkal samaisa. Pielej un iemaisa atlikušo pienu.

Katliņu liek uz mērenas uguns un masu silda, nepārtraukti maisot, līdz tā kļūst biezāka (nedrīkst ļaut tai uzvārīties!).

Olu krēmam pievieno sviestu un vaniļu, kārtīgi samaisa un liek krēmu deserta traukos tā, lai nedaudz paliek pāri krēms dekoram.

Pagatavo želeju, sekojot iepakojuma instrukcijām, atmēra 270-300 ml želejas šķidruma (pārējo vienkārši salej trauciņos un liek ledusskapī) un noliek atdzist līdz istabas temperatūrai.

Saldo krējumu saputo vieglās putās un iemaisa atdzesētajā želejas šķīdumā. Ja vēlās, var pievienot nedaudz pārtikas krāsvielu.

Iegūto masu lej deserta traukos virs olu krēma kārtas un ievieto ledusskapī sastingt uz 1-2 stundām.

Kad želejas kārta ir sastingusi, virs tās, izmantojot konditorejas maisiņu ar piemērotu uzgali, uzspiež palikušo olu krēmu. Dekorē ar šķēlēs sagrieztiem persikiem vai nektarīniem.

Maigais persiku un vaniļas deserts ar olu krēmu
Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form