Mājās gatavotas baltās šokolādes karameles ar dzērvenēm
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
100 ml
100 ml krējuma liķieris
krējuma liķieris
300 g
300 g iebiezinātais piens ar cukuru
iebiezinātais piens ar cukuru
100 g
100 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
  • Latvijas svētku receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Šokolāde un konfektes
  • Pasaules Virtuve
  • Svinot Latvijas dzimšanas dienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un veikalu tīkla "AlkOutlet" eksperti iesaka ideju desertam, kuru tapšanā izmantojams alkoholisks dzēriens. Kurš teicis, ka tostam par Latviju ierastā šampanieša glāzi nevar aizstāt ar brīnišķīgu kārumu?! Turklāt šī karamele būs arī laba ideja mājās gatavotai dāvanai kādam īpašam draugam - Ziemassvētki nav aiz kalniem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā metāliskā bļodā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno tai liķieri un iebiezināto pienu. Maisot silda, līdz izveidojas viendabīgs maisījums.

    Iegūto masu noņem no plīts, pievieno žāvētās dzērvenes, visu samaisa.

    Pārliel masu nelielā (aptuveni 20x20 cm) traukā, kas izklāts ar cepampapīru.

    Ievieto desertu uz pāris stundām ledusskapī, lai masa sacietē.

    Kad karamele ir sacietējusi, sagriež to nelielos gabalos un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.