Mājās gatavots kvass
Foto: Shutterstock
4.0714 14
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas

Ļoti gards mājās gatavots kvass.

Rezultātā iegūsi 6 litru kvasa.

Rudzu maizi izkaltēju cepeškrāsnī pie 120-130*C grādiem, lai maize paliek cieta un mazliet brūna.

Tad ņem maizi un salauž gabaliņos. Uzlej 4 litrus ūdeni un ļauj 3-4 stundas ievilkties traukā, kas pārklāts ar dvieli. Ik pa laikam apmaisa, lai maize labāk izšķīst.

Tad pirmo reizi izkāš caur smalko sietu un uz palikušajiem biezumiem vēl uzlej 2 litrus vāroša ūdens un ļauj 2 stunda ievilkties. Atkal izkāš.

Salej visu lielā traukā un atdzīvina ar 30 gramiem rauga un 350 gr cukura. Ļauj nakti nostāvēties un sanāca vienkārši gards.

Iesūtīja: ciksite

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form