Mājās viegli pagatavojami pončiki, kas pazudīs no šķīvja zibens ātrumā
Foto: Shutterstock
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg milti
milti
100 g
100 g cukurs
cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
600 ml
600 ml silts piens
silts piens
1 gab.
1 gab. paciņa sausā rauga
paciņa sausā rauga
20 g
20 g sāls
sāls
 
iebiezinātais piens
iebiezinātais piens
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Palutini savu ģimeni! Iespējams, labākā bērnības garša ir gatava baudīšanai. Zeltaini brūnajam kārumam ir tendence pazust no šķīvja zibenīgi tā lieliskās garšas un tekstūras dēļ. Pildījumam vari izmantot, ko sirds vēlas, piemēram, gardi pončiki būs ar iebiezināto pienu. Pončiku recepti iesaka gardēde Ramona Danuta Sinuka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sauso raugu atdzīvini ar siltu ūdeni vai pienu, šķipsnu cukura.

    Samaisi sausās sastāvdaļas, pievieno izkausētu sviestu un daļu silta piena. Piens nedrīkst būt karsts.

    Sāc mīcīt masu un pielej pienu mazām porcijām.

    Beigās pielej uzbriedušo raugu un mīci, līdz mīkla ir viendabīga, maiga un atlec no bļodas malām.

    Pārkaisi miltus, apsedz ar dvielīti un liec raudzēties siltā vietā mazliet ilgāk par stundu, līdz mīkla uzbriedusi pilnībā.

    Kad mīkla uzbriedusi, dali to mazos gabalos, atkarībā no tā, cik lielus pončikus vēlies.

    Veido aptuveni centimetru biezus plācenīšus un atstāj tos atpūsties aptuveni 20 minūtes.

    Tikmēr uzkarsē augu eļļu, kurā vārīsi pončikus. Eļļu karsē uz vidējas liesmas.

    Liec mīklas plācenīšus pa vienam karstajā eļļā, lai apcepas brūni no abām pusēm.

    Ņem ārā un liec uz salvetēm, lai liekā eļļa notek.

    Kad pončiki atdzisuši, pildi ar iebiezināto pienu, izmantojot konditorejas šļirci.

    Gatavos pončikus pārkaisi ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam