Mājas vīnogu sīrups
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

"Ja mājas vīnogas vairs nevar noēst tāpat, tad taisām sīrupu!" padomu, kā saglabāt vīnogas ziemai, iesaka mūsu lasītāja Elīna Pētersone.

Cik vīnogu, tik cukura. Vīnogas noloba no kātiņiem un katlā iekšā, visu apber ar cukuru un uz nakti atstāj ievilkties.

Nākamajā dienā visu apmaisa un karsē uz plīts. Uzvāra līdz pirmajiem burbuļiem, noņem no plīts un atstāj līdz nākamajam rītam, kad atkal izkarsē līdz burbuļiem un atdzesē.

Vakarā uzsilda, caur sietu izberž ogas un sīrupu uzvāra. Kad uzvārīts – traukos iekšā! Smarža kolosāla un garša tāpat.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form