Foto: DELFI
Makaroni kā absolūta klasika, protams, ir lieliska piedeva jebkurā pusdienu vai vakariņu šķīvī, bet kopā ar malto gaļu un krietnu devu tomātu savā sulā būs tieši tas, kas vajadzīgs izsalkušiem vēderiem. Ātri, ļoti vienkārši un bagātīgi – tā, lai visa ģimene paēdusi.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gmakaroni500 gjauktā vai liellopa maltā gaļa800 g(2 bundžas) konservēti tomāti gabaliņos1 gab.sīpols2 gab.burkāni3 ĒKolīveļļa vai sviests pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari2 ĒKsaldās paprikas pulveris3 ĒKgaršvielu maisījums gaļai

Sagatavošana

1

Atsevišķi katlā sālsūdenī novāra makaronus pēc norādēm uz iepakojuma – spirālītes, radziņi vai taurenīši, kas nu katra virtuvē iemīļotāks. Nokāš un noliek malā, tos vajadzēs nedaudz vēlāk.

2

Sīpolu smalki jo smalki sakapā. Burkānus nomizo un sarīvē. Lielā katlā lej eļļu, uzsilda uz vidējas uguns un saber tajā sīpolus. Pārber ar sāli un pipariem, cep aptuveni trīs minūtes.

3

Tad sīpoliem pievieno sarīvētos burkānus un visu apcep, līdz sīpoli kļuvuši viegli caurspīdīgi. Tos pārliek kādā traukā vēlākam.

4

Katlā liek malto gaļu, pārber ar saldās paprikas pulveri, gaļas garšvielu maisījumu un apcep, līdz gaļa viegli apbrūnējusi.

5

Kad gaļa apcepta, katlā atpakaļ ieber sīpolus un burkānus, visam pārlej pāri konservētus tomātus gabaliņos un uzkarsē, līdz tomātu sulā redzami burbulīši.

6

Katla saturam pievieno vārītos makaronus un sparīgi visu samaisa, lai sastāvdaļas skaisti sajaukušās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!