Makaronu sacepums 'Baltā lazanja'
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
750 g
750 g lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
1 gab.
1 gab. vidēja izmēra burkāns
vidēja izmēra burkāns
1 gab.
1 gab. mazs kabacis
mazs kabacis
200 g
200 g šampinjoni
šampinjoni
3 ĒK
3 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
250 g
250 g malta liellopa gaļa
malta liellopa gaļa
250 g
250 g malta cūkgaļa
malta cūkgaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
600 ml
600 ml saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g rīvēts, labi kūstošs siers
rīvēts, labi kūstošs siers
50 g
50 g rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Makaronu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Vakar (un vēl šodienai pietiks) vīrs mūs lutināja ar lazanju. Viņš gan pats to drīzāk par makaronu sacepumu sauc. Te recepte, ja nu noder!" mums raksta "Tasty" pastāvīgā lasītāja Līva. Līva, tev nudien ir paveicies!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo un sarīvē burkānu un kabaci, sagriež šampinjonus.

    Sajauc kopā malto gaļu un apcep ar garšvielām (sāls, pipari).

    Atsevišķi apcep dārzeņus ar sāli un pipariem, kad tie gandrīz gatavi, pievieno malto gaļu un tomātu mērci (var arī vairāk, ja garšo tomātu mērce).

    Uzvāra katlā ūdeni, noņem no uguns un ieliek makaronu plāksnes mērcēties vārošā ūdenī, kam pievienota eļļa.

    Kamēr makaroni mērcējas, katliņā uzsilda saldo krējumu, kam pievienoti 100 g sarīvēta siera + rīvētais cietais siers.

    Kad mērce uzvārījusies, sāk visu kārtot pannā:

    Sākumā ielej pannā nedaudz saldā krējuma mērci, lai nosedz pannas apakšu, tad kārto makaronu plāksnes, tām pāri liek maltās gaļas un dārzeņu pildījumu un mazliet uzrīvē pa virsu sieru. Tad atkal lej saldā krējuma mērci, tad atkal liek makaronu un tā uz riņķi. Augšējā kārtā – gaļa un dārzeņi, kam uzrīvē kārtīgu siera cepuri, lai neredz gaļu, un tad bagātīgi pārlej ar atlikušo mērci, lai siers būtu apliets ar mērci (lai nesadeg).

    Pannu pārklāj ar foliju, liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Tad noņem foliju un cep vēl apmēram 15 minūtes, kamēr augša apbrūnē.

    Makaronu sacepums 'Baltā lazanja'
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Un kāda ir jūsmāju iecienītākā vakariņu recepte? Pastāsti to mums, rakstot uz receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu iesniegšanas formu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form