Foto: Privātais arhīvs
"Vakar (un vēl šodienai pietiks) vīrs mūs lutināja ar lazanju. Viņš gan pats to drīzāk par makaronu sacepumu sauc. Te recepte, ja nu noder!" mums raksta "Tasty" pastāvīgā lasītāja Līva. Līva, tev nudien ir paveicies!
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
750 glazanjas plāksnes1 gab.vidēja izmēra burkāns1 gab.mazs kabacis200 gšampinjoni3 ĒKtomātu mērce250 gmalta liellopa gaļa250 gmalta cūkgaļa pēc garšassāls, pipari600 mlsaldais krējums200 grīvēts, labi kūstošs siers50 grīvēts cietais siers eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Nomizo un sarīvē burkānu un kabaci, sagriež šampinjonus.

2

Sajauc kopā malto gaļu un apcep ar garšvielām (sāls, pipari).

3

Atsevišķi apcep dārzeņus ar sāli un pipariem, kad tie gandrīz gatavi, pievieno malto gaļu un tomātu mērci (var arī vairāk, ja garšo tomātu mērce).

4

Uzvāra katlā ūdeni, noņem no uguns un ieliek makaronu plāksnes mērcēties vārošā ūdenī, kam pievienota eļļa.

5

Kamēr makaroni mērcējas, katliņā uzsilda saldo krējumu, kam pievienoti 100 g sarīvēta siera + rīvētais cietais siers.

6

Kad mērce uzvārījusies, sāk visu kārtot pannā:

7

Sākumā ielej pannā nedaudz saldā krējuma mērci, lai nosedz pannas apakšu, tad kārto makaronu plāksnes, tām pāri liek maltās gaļas un dārzeņu pildījumu un mazliet uzrīvē pa virsu sieru. Tad atkal lej saldā krējuma mērci, tad atkal liek makaronu un tā uz riņķi. Augšējā kārtā – gaļa un dārzeņi, kam uzrīvē kārtīgu siera cepuri, lai neredz gaļu, un tad bagātīgi pārlej ar atlikušo mērci, lai siers būtu apliets ar mērci (lai nesadeg).

8

Pannu pārklāj ar foliju, liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Tad noņem foliju un cep vēl apmēram 15 minūtes, kamēr augša apbrūnē.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Un kāda ir jūsmāju iecienītākā vakariņu recepte? Pastāsti to mums, rakstot uz receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu iesniegšanas formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!