Makaronu salāti ar bekonu, šampinjoniem un ķiršu tomātiem
Foto: Ināra Lācarus
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
pasta (tauriņu formas vai spirāles formas)
pasta (tauriņu formas vai spirāles formas)
 
bekons
bekons
 
svaigi šampinjoni
svaigi šampinjoni
 
ķiršu tomātiņi
ķiršu tomātiņi
 
svaigi spināti
svaigi spināti
 
rukola
rukola
 
olīveļļa (ja nepieciešams)
olīveļļa (ja nepieciešams)
Mērces pagatavošanai
200 ml
200 ml majonēze
majonēze
100 ml
100 ml kefīrs
kefīrs
2 ĒK
2 ĒK citrona sula
citrona sula
2 TK
2 TK sinepes
sinepes
2 TK
2 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Makaronu ēdieni
  • Makaronu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Kulinārijas entuziaste Ināra Lācarus šo recepti pirms vairākiem gadiem atradusi kādā žurnālā (iespējams, "Ievas Virtuvē"), to papildinājusi ar ķiršu tomātiņiem, svaigiem šampinjoniem, mājas pagatavoto krēmīgo mērci un slepeno, galveno sastāvdaļu – bekonu. Tiesa, ja gribas vairāk – vairāk krāsas, vairāk tekstūras un vairāk garšas, – tad tiešām bekons ir īstā atbilde. Šī recepte ir īsts trāpījums desmitniekā kāda rosīgas nedēļas dienas vakariņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas gaļa, šķiņķis, salami desa, tītara gaļa... ikviena no šīm garšīgajām sastāvdaļām ir piemērota makaronu salātiem. Bet bekons pārspēj visu! Patiesībā šī recepte neprasa daudz sastāvdaļu.

    Nu tad sākam!

    Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu (piemēram, tauriņu vai spirāles formas), vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni (lai makaroni neliptu kopā), var arī apslacināt ar olīveļļu. Pastu pārliek kādā lielākā traukā, lai tā atdziest, ik pa laikam apmaisot!

    Kamēr vārās makaroni, pagatavo pārējo. Sausā, sakarsētā pannā apcep bekona šķēlītes – pārāk neapbrūninot! Ja ir vēlme bekonam var pievienot arī sīpolu. Apceptās bekona šķēles liek uz papīra dvieļa nosusināt.

    Pagatavo mērci: 200 ml majonēzes sajauc ar 100 ml kefīra, pievieno divas ēdamkarotes citrona sulas, divas tējkarotes cukuru, divas tējkarotes sinepju un sāli un piparus pēc garšas.

    Salātu bļodā liek atdzisušo pastu, ķiršu tomātiņus, svaigus šampinjonus (pirms tam notīrot un sagriežot ripiņās), apcepto bekonu, spinātus, rukolu, ja ir vēlme, var izmantot arī romiešu kāposta lapas. Visu pārlej ar mērci un kārtīgi samaisa.

    Labu apetīti!

    Vai ir vajadzīga vēl kāda iedvesma? Vari izmēģināt arī šīs sastāvdaļas pievienot. Veido dažādas kombinācijas!

    Pievieno:

    • saldētus zaļos zirnīšus;
    • papriku;
    • marinētus gurķus;
    • sieru;
    • vārītas olas;
    • šķiņķi, vistu, salami desu.
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.