Foto: Ināra Lācarus
Kulinārijas entuziaste Ināra Lācarus šo recepti pirms vairākiem gadiem atradusi kādā žurnālā (iespējams, "Ievas Virtuvē"), to papildinājusi ar ķiršu tomātiņiem, svaigiem šampinjoniem, mājas pagatavoto krēmīgo mērci un slepeno, galveno sastāvdaļu – bekonu. Tiesa, ja gribas vairāk – vairāk krāsas, vairāk tekstūras un vairāk garšas, – tad tiešām bekons ir īstā atbilde. Šī recepte ir īsts trāpījums desmitniekā kāda rosīgas nedēļas dienas vakariņām.

Vistas gaļa, šķiņķis, salami desa, tītara gaļa... ikviena no šīm garšīgajām sastāvdaļām ir piemērota makaronu salātiem. Bet bekons pārspēj visu! Patiesībā šī recepte neprasa daudz sastāvdaļu.

Nu tad sākam!

25Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

pasta (tauriņu formas vai spirāles formas) bekons svaigi šampinjoni ķiršu tomātiņi svaigi spināti rukola olīveļļa (ja nepieciešams) MĒRCES PAGATAVOŠANAI:200 mlmajonēze100 mlkefīrs2 ĒKcitrona sula2 TKsinepes2 TKcukurs pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu (piemēram, tauriņu vai spirāles formas), vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni (lai makaroni neliptu kopā), var arī apslacināt ar olīveļļu. Pastu pārliek kādā lielākā traukā, lai tā atdziest, ik pa laikam apmaisot!

2

Kamēr vārās makaroni, pagatavo pārējo. Sausā, sakarsētā pannā apcep bekona šķēlītes – pārāk neapbrūninot! Ja ir vēlme bekonam var pievienot arī sīpolu. Apceptās bekona šķēles liek uz papīra dvieļa nosusināt.

3

Pagatavo mērci: 200 ml majonēzes sajauc ar 100 ml kefīra, pievieno divas ēdamkarotes citrona sulas, divas tējkarotes cukuru, divas tējkarotes sinepju un sāli un piparus pēc garšas.

4

Salātu bļodā liek atdzisušo pastu, ķiršu tomātiņus, svaigus šampinjonus (pirms tam notīrot un sagriežot ripiņās), apcepto bekonu, spinātus, rukolu, ja ir vēlme, var izmantot arī romiešu kāposta lapas. Visu pārlej ar mērci un kārtīgi samaisa.

Labu apetīti!

Vai ir vajadzīga vēl kāda iedvesma? Vari izmēģināt arī šīs sastāvdaļas pievienot. Veido dažādas kombinācijas!

Pievieno:

  • saldētus zaļos zirnīšus;
  • papriku;
  • marinētus gurķus;
  • sieru;
  • vārītas olas;
  • šķiņķi, vistu, salami desu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!