Makreles jeb skumbrijas sacepums ar dārzeņiem un sieru
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Bija laiks, kad Rojas zivju konservu fabrikas un ZK "Banga" darbinieki pa reizei tika pie svaigas skumbrijas (tieši tā arī tajos laikos šīs zivis sauca, mūsdienās tās dēvējam par makrelēm), tad nu bija jāmēģina likt galdā mūsu jūras piekrastē nesastopamo zivi. Skumbrijas sacepums ar dārzeņiem un sieru tolaik bija īsts svētku ēdiens!" skaidroja saimniece Dina Čuba Kaltenes klubā aizvadītajā makreļu ēdienu gatavošanas meistarklasē, Recepti piedāvā Rojas Jūras zvejniecības muzejs.

Iztīrītu, no asakām atbrīvotu makreli pārgriež muguras daļā. Apkaisa ar sāli un pipariem.

Zivi pannā sakarsētā eļļā apcep, pievienojot garšvielas, un izņem no pannas, Pannā apcep gabaliņos sagrieztus dārzeņus.

Sajauc sakultas olas ar majonēzi un sarīvēto sieru.

Zivi liek cepamtraukā (pannā),kas izklāts ar folliju. Uz tās izkārto apceptos dārzeņus.

Pa virsu pārlej olu, majonēzes un siera masu. Liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī cepties uz 25-30 minūtēm.

Kad virsiņa skaisti apbrūnējusi, sacepums gatavs, lai celtu to galdā!

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form