Makreles jeb skumbrijas sacepums ar dārzeņiem un sieru
Foto: Publicitātes foto
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 skumbrija
skumbrija
120 g
120 g siers
siers
2
2 olas
olas
3-4 ĒK
3-4 ĒK majonēze
majonēze
 
svaigi vai saldēti dārzeņi
svaigi vai saldēti dārzeņi
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
 
garšvielas
garšvielas
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Bija laiks, kad Rojas zivju konservu fabrikas un ZK "Banga" darbinieki pa reizei tika pie svaigas skumbrijas (tieši tā arī tajos laikos šīs zivis sauca, mūsdienās tās dēvējam par makrelēm), tad nu bija jāmēģina likt galdā mūsu jūras piekrastē nesastopamo zivi. Skumbrijas sacepums ar dārzeņiem un sieru tolaik bija īsts svētku ēdiens!" skaidroja saimniece Dina Čuba Kaltenes klubā aizvadītajā makreļu ēdienu gatavošanas meistarklasē, Recepti piedāvā Rojas Jūras zvejniecības muzejs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iztīrītu, no asakām atbrīvotu makreli pārgriež muguras daļā. Apkaisa ar sāli un pipariem.

    Zivi pannā sakarsētā eļļā apcep, pievienojot garšvielas, un izņem no pannas, Pannā apcep gabaliņos sagrieztus dārzeņus.

    Sajauc sakultas olas ar majonēzi un sarīvēto sieru.

    Zivi liek cepamtraukā (pannā),kas izklāts ar folliju. Uz tās izkārto apceptos dārzeņus.

    Pa virsu pārlej olu, majonēzes un siera masu. Liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī cepties uz 25-30 minūtēm.

    Kad virsiņa skaisti apbrūnējusi, sacepums gatavs, lai celtu to galdā!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form